İngiltere Premier Lig Anelka cezalı başlayacak

Anelka cezalı başlayacak

16.03.2014 - 17:38 | Son Güncellenme:

West Bromwich ile yollarını ayıran Anelka, cezasını henüz çekmediği için FIFA kuralları gereği başka bir ülkeye transfer olsa dahi ilk 5 maç forma giyemeyecek.

Anelka cezalı başlayacak

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 5 maçlık cezaya çarptırılan Nicolas Anelka, yeni kulübünde de bu cezasını çekmeye devam edecek. Fransız futbolcu takımı West Bromwich Albion’un West Ham United ile oynadığı maçta “quenelle” ismi verilen ve gizli Nazi selamı diye bilinen hareketi yapmış ve ardından 5 maç men cezası ile 80 bin sterlinlik para cezasına çarptırılmıştı.

Ada basını, İngiltere Futbol Federasyonu’nun, oyuncunun cezasının dünya çapında geçerli olmasını istediği bildirildi. Ancak Anelka’nın bu cezası için FIFA’ya yapılacak özel bir müracaata da gerek olmadığı ortaya çıktı. Çünkü oyuncunun FIFA kuralları gereği zaten bu cezasını sıradaki olası ülkede çekmesi gerekiyor. FIFA’nın oyuncuların transferleriyle ilgili yönetmeliğinin 12. maddesi, “Oyuncunun transferinin öncesinde kendisine verilmiş olan bir disiplin cezası, yeni federasyonu tarafından da kendisine uygulanmalıdır. Önceki federasyon, oyuncunun aldığı cezayı yeni federasyonuna yazılı bir şekilde bildirmek ve bu durumu transfer sertifikasına işlemek zorundadır” ibaresi yer alıyor.

Haberin Devamı

Transfer sezonu kapalı olduğu için Fransız forvet sezon sonuna kadar başka bir takıma transfer olamayacak. Oyuncunun kontratı ligde cumartesi günkü Swansea maçından önce feshedildiği için 5 maçlık cezasının aynen geçerliliğini koruduğu ifade edildi. Benzer bir olay iki yıl önce yaşanmıştı. İngiltere’den Fransa’ya transfer olan Joey Barton, Ada’da aldığı 12 maçlık cezanın 3’ünü çekmiş ardından Marsilya’da da 9 maç daha forma giymemişti.

Yazarlar