Ankaragücü Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu dönemi! Selçuk Şahin detayı

Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu dönemi! Selçuk Şahin detayı

03.10.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Başkent temsilcisi, genç teknik adamla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Ankaragücünde Emre Belözoğlu dönemi Selçuk Şahin detayı

MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevine getirilen Emre Belözoğlu için bir imza töreni düzenlendi. Eryaman Stadı'nda düzenlenen imza törenine Başkan Faruk Koca da katıldı.

Haberin Devamı

İmza töreninde söz alan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Emre Belözoğlu teknik direktör olarak ilk defa İstanbul dışında bir takımla sözleşme yapmak için Ankara'ya geldi. Biz hem camiamız açısından hem de Futbol kamuoyu açısında kendisine hoş geldin diyorum. Emre Belözoğlu'nu tanıtmak benden ziyade geniş kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Biraz görüşmeyi mahrem tuttuk. Spor kamuoyu başka isimler üzerine yöneldi. Bugün sabah Ankara'ya geldi ve saat 11.00 gibi çalışma şartlarında prensip olarak anlaştık.

'SÖZLEŞME İKİ YILLIK'

Sözleşme iki yıl ama hoca burada hizmet ettiği ve başarılı olduğu sürece yazılı metnin hiçbir önemi yok. Prosedür gereği 2 yıl yaptık. Bizim hedeflerimiz var. 19 Mayıs Stadyumu yapılıyor. 50 bin kişilik stadyumda Avrupa maçları oynamak istiyoruz. Emre Hoca ile bunu başaracağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu ise şöyle konuştu: "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın başkanımıza ban ögösterdikleri teveccüh içi teşekkür ederim. Ankaragücü gibi Kurtuluş Savaşı'nda şehitler vermiş çok büyük bir camiaya, büyük tutkusu olan taraftarın önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Görüşmemiz çok uzun sürmedi. Bu camiaya gönül vermiş herkese Ankaragücü'nü hak ettiği yere taşımak için mücadele vereceğimin sözünü verebilirim.

'TOLUNAY HOCA BİZE İYİ BİR TAKIM BIRAKTI'

Tolunay Hoca, çok değerli bir teknik adam. Mesleğin itibarını koruyan, çalıştığı yerlere en iyi şekilde hizmet eden biri. Bize iyi bir takım bıraktı. Bu güçlü yapının, coşkulu taraftarın hangi oyunu istediğini biliyorum. Zamanla bu oyunu kazandıracağız. Ofansif ve kazanan bir oyun istiyoruz.

'HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARI'

Başkan da ben de iddialı insanlarız. Ben de onunla beraber Ankaragücü'nü Avrupa kupalarında oynatma için buraya geldim. Bunun bir hedef olduğunu söylemek gerçekçi olur. Ben buraya başkanımızın ve taraftarımızın benden ne istediğini bilerek geldim. Ekibime ve mevcut kadrıya güvenerek buraya geldim. Başkanımızla hedeflerimizin örtüştüğünü düşünüyorum.

'GALATASARAY VE FENERBAHÇE ÜST DÜZEY KADROLAR KURDU'

Haberin Devamı

Çok kısa bir sürede başkanımızla görüştüm ve takımı değerlendirdim. Tolunay hoca burada elinden gelen her şeyi yaptı. Ankaragücü adına çok önemli bir kaleci ortaya çıkardı Galatasaray maçı. O maçın pozitif tarafından bakmamız gerekiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok üst düzey kadrolar kurmakla beraber ligin belli zamanlarında kırılmalar yaşayacağını düşünüyorum. Sezona erken başlamaları da onlar için bir avantaj oldu. Şu anda biraz da onun ekmeğini yiyorlar. Biz de onların iki üç sıra arkasında yer almak istiyoruz.

'KUPA DA HEDEFLERİMİZDEN BİRİ'

Kupa Beyi Ankaragücü'nün hedeflerinden şaşmadan, hedefleri daha da büyütmek için geldik. Elbette kupa da hedeflerimiz arasında. Ama öncelikle camianın beklediği o coşkulu oyunu oynatmak istiyoruz.

"ANKARA'NIN HAVASINI ÇOK SEVMİŞİMDİR"

Ankaragücü Ankara'ya futbolu sevdirmiş bir camiadır. Ankara'nın havasını çok sevmişimdir. Burayı gezdiğimde hep beni etkilemiştir. Ankaragücü'nün sporu ve futbolu sevdirmek için çok çabaları var. Benim de bunda katkım olursa çok mutlu olurum.

Haberin Devamı

TOLGA CİĞERCİ VE GARRY RODRIGUES YORUMU

Tolga Ciğerci karakter olarak ve futbolcu olarak çok örnek bir arkadaşımız. Garry Rodrigues'le ise bir sene beraber oynadık. Fenerbahçe'nin sıkıntılı bir süreciydi. Onun futbolculuğunu çok beğendiğim için onunla beraber çalışmak keyifli olacak.

'SELÇUK ŞAHİN'LE İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ OLACAK'

Teknik ekip olarak 8 arkadaşımla beraber geldik. Selçuk Şahin'le ilgili bir tasarrufumuz var ama onunla bir görüşmemiz olacak. İyi bir ekiple buraya geldik ve kulübümüzün başarısı için hep beraber çalışacağız."