AntalyaSpor Antalyaspor Fenerbahçe'den bonusu kapmak istiyor

Antalyaspor Fenerbahçe'den bonusu kapmak istiyor

08.04.2014 - 13:48 | Son Güncellenme:

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Fenerbahçe maçından alınacak puanların geride kalan haftalara bonus niteliği taşıyacağını belirtti.

Antalyaspor Fenerbahçeden bonusu kapmak istiyor

MEDİCAL Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Fenerbahçe maçından alınacak puanların geride kalan haftalara bonus niteliği taşıyacağını belirtti.
Medical Park Antalyaspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı. Kırmızı beyazlı takımda sakatlıkları süren Emrah Başsan, Joseph Boum, Murat Duruer ile Wederson takımdan ayrı çalıştı. Teknik direktör Fuat Çapa, antrenman öncesinde saha ortasında futbolcularıyla konuştu. Onlara güvenini tekrarlayan Çapa, Fenerbahçe maçıyla çıkışa geçeceklerini söyledi. Daha sonra gazetecilere konuşan teknik direktör Fuat Çapa, Fenerbahçe maçından alınacak puanların geride kalan haftalara bonus niteliği taşıyacağını belirtti.

MECBURİ DEĞİŞİKLİKLER CAN SIKTI

Zorlu bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Fuat Çapa, şunları söyledi:
"Zaten geldiğimizde de zorlu bir süreç vardı. Belki en büyük şanssızlığımız Torku Konyaspor karşılaşmasından önce son 3 maçta sürekli oynayan arkadaşlarımızı değerlendiremememiz. Çünkü, bakıldığı zaman Hakan Arıkan, Giray Kaçar, Joseph Boum, Enoh, İnsa ve Semih Şentürk ilk 11'de oynayabilecek çok değerli 6 futbolcumuzdan yararlanamadık. Son 4 karşılaşmaya aynı 8-9 oyuncuyla çıkmaya çalışıyoruz. Zaman zaman bir iki pozisyonda değişiklik yapıyoruz ki, takım içerisinde futbolcular birbirleriyle daha iyi anlaşsın. Torku Konyaspor maçında da ilk 30 dakikada 2 mecburi değişiklik yapmak zorunda kaldık. Maç öncesi oynatamadığınız 6 oyuncuya ilaveten 2 de koyduğunuz zaman 8 oyuncu yapıyor. Bunun da bize ne kadar zorluk yaşattığını cumartesi günü gördük."

'FİKSTÜR OLARAK DAHA İYİYİZ'


Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçının da önemine değinen Fuat Çapa, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her iki takımın da lig sonu için hedefleri var. Biri şampiyonluk için, diğeri de ligde kalmak için mücadele ediyor. Oradan alabileceğimiz puanlar, bizim bundan sonra oynayacağımız 5 karşılaşmada bir bonus olarak bize yansıyacak. Ama bakıldığı zaman lig üst tarafta olduğu gibi alt tarafta da iyice renklendi. O renklerin içerisinde bulunmak istemezdik. Yapmamız gereken sadece rakiplerimizden bir fazla galibiyet almak. Çünkü, fikstür olarak da rakiplerimize göre daha iyiyiz diye düşünüyoruz."

'MAÇA GELMEYEN TARAFTARA GÖNÜL KOYUYORUM'

Antalyaspor taraftarlarına da seslenen Fuat Çapa, şöyle konuştu:
"Stadda olan taraftarlar takıma pozitif anlamda destek verdiler. Onlara teşekkür etmek istiyorum ama diğer taraftan da gelmeyenlere biraz gönül koyuyorum. Çünkü kapasitesi bu kadar küçük olan bir stadın tamamen dolması lazım. Bu kadar az taraftarın stada gelmesi açıkçası bizi üzüyor. Ümit ediyorum ki 17 Nisan Perşembe günü oynayacağımız kupa maçıyla birlikte kalan 4 karşılaşmada stat tamamen ful olur."

'BİZE YAKIŞANI YAPMALIYIZ'

Kırmızı beyazlı futbolcu İbrahim Dağaşan da camia olarak zorlu bir dönemden geçtiklerini belirterek, bütün sorumluluğun kendilerine ait olduğunu, bunun da farkında olduklarını söyledi. Dağaşan, "İnşallah bize yakışanı yapıp, kalan haftalarda alacağımız puanlarla takımı ligde bırakacağız" dedi.

'FENERBAHÇE HER ZAMAN ZORDUR'

Fenerbahçe maçı için de konuşan İbrahim Dağaşan, "Fenerbahçe her zaman zordur. Ama bunu kolaya çevirebilecek bizleriz. Eksikleri olsun olmasın, bizim mental olarak bu maça daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. Yani cesaretli oynayıp, daha iyisini yapabiliriz. Bunu orada bu forma ile daha önce yapmıştık. İnşallah tekrarlarız" diye konuştu.