Antalyaspor Antalyasporlu futbolcudan skandal sevinç! İsrail'e destek verdi, gözaltına alındı

Antalyasporlu futbolcudan skandal sevinç! İsrail'e destek verdi, gözaltına alındı

15.01.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası skandal bir sevince imza attı. İsrailli futbolcu, skandal hareketi nedeniyle gözaltına alındı

Antalyasporlu futbolcudan skandal sevinç İsraile destek verdi, gözaltına alındı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği dönemde, Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel'den skandal bir sevinç geldi.

Haberin Devamı

Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki maçta fileleri havalandıran Sagiv Jehezkel, gol sonrası sevincinde kolunda taşıdığı bileklikle skandal bir mesajı işaret etti.

Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra bilekliğine yazdığı "7 Ekim ve 100 gün" yazılı mesajla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdi. İsrailli futbolcunun bilekliğinde yıldız sembolü de yer aldı.

GÖZALTINA ALINDI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri futbolcu Sagiv Jehezkel'i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel'in tercüman vasıtasıyla ifadesinin ardından sabah erken saatlerde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel ile ilgili ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

TFF DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Türkiye Futbol Federasyonu, Sagiv Jehezkel için disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın" denildi.

Haberin Devamı

"MİLLİ DEĞERLER HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR"

Yaşanan olayların ardından telefonla ulaşılan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

ANTALYASPOR KADRO DIŞI BIRAKTI

Süper Lig ekibi Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'i bu skandal sevinci sonrası kadro dışı bıraktı. Kırmızı-beyazlılardan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir."

Haberin Devamı

SAYGI DURUŞUNU REDDETMİŞTİ

Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel, Süper Lig'de daha önce Gazze'de yaşamını yetiren siviller için yapılan saygı duruşunu da reddetmişti. Sagiv Jehezkel, saygı duruşunda bulunmayı kabul etmediği için maç kadrosuna alınmamıştı.

"NEFRETİN KÖLESİ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Antalyaspor'da forma giyen futbolcuya tepki göstererek, "Nefretin kölesi…" dedi.

Yazarlar