AntalyaSpor Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı ülkesinde manşet oldu

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı ülkesinde manşet oldu

16.12.2015 - 11:11 | Son Güncellenme:

Yıldız futbolcu Samuel Eto'o'nun Antalyaspor'da üstlendiği görevle, Afrika kıtası adına bir ilki gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Antalyasporun Kamerunlu yıldızı ülkesinde manşet oldu

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Antalyaspor'da forma giyen Samuel Eto'o, Türkiye dışında da ilgi odağı oluyor. Kaydettiği 13 golle Süper Lig'de gol krallığı yarışını önde götüren oyuncu yeni göreviyle ayrı bir başarıya da imza atıyor. Yusuf Şimşek'le yolların ayrılmasının ardından idmanlarda takımı çalıştıran, son olarak Giresunspor maçında Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu ile birlikte takıma taktik veren Kamerunlu forvet adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Kamerun basını yıldız futbolcunun durumunu masaya yatırdığı bir habere imza atarken kendisiyle ilgili önemli bir iddiayı da ortaya attı. "Eto'o Batı'daki ilk Afrikalı oyuncu-menajer" başlığının kullanıldığı haberde, 34 yaşındaki futbolcunun Avrupa'da hem hoca hem futbolcu olarak bir takımda görev alan Afrika kıtasından ilk isim olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kamerun'da heyecan yarattı

Bu gelişme oyuncunun ülkesinde de büyük coşkuyla karşılandı. İnternet sitesinde habere yorum yapan okurların, "Bravo! Bir efsane olmaya devam ediyorsun", "Kamerunluysa imkansız değildir", "Cesaret arkadaşlar, gökyüzü bizim sınırımız" ve "Seni seviyoruz Eto'o" şeklinde yorumlar yapmaları dikkat çekti.