Futbol Arauz: "15 gün otelde kilitli kaldım"

Arauz: "15 gün otelde kilitli kaldım"

27.05.2014 - 11:19 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Erciyesli eski futbolcu Arauz; yemeklerden, lisan sorununa, oradan ödenmeyen paralara bir çok konuda şikayet etti, taraftarlar ve şike hakkındaki görüşlerini de açıkladı

Arauz: 15 gün otelde kilitli kaldım

Kayseri Erciyesspor’un eski futbolcusu Hansell Arauz ülkesinde çok ilginç açıklamalarda bulundu. Geride bıraktığımız sezonun ilk yarısında Kayseri ekibinin formasını giyen Kosta Rikalı oyuncu, kariyerinin Türkiye dönemiyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’den ayrıldıktan sonra döndüğü ülkesinde Saprissa takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu şunları söyledi: “Türkiye başlarda benim için çok zordu. Burda hissettiğim güvene sahip değildim. Şehri tanımıyordum, alışkanlıklarını bilmiyordum. İnsanların İngilizce bilmediği için bir otelde 15 gün kilitli kaldığım anları hayatım boyunca unutamayacağım”.
Arauz şöyle devam etti: “Odamdan restora indiğimde kahvaltımı yapıp ya da öğlen yemeğimi yiyip hemen odama geri dönüyordum. Başka hiçbir şey yapmıyordum. İstediklerini yapamayan bir insanın çaresizliği içerisindeydim bu yüzden ağladım”.

Türkiye’deki futbol ortamının ise iyi olduğunu belirten oyuncu, “Forma giydiğim en iyi maç Beşiktaş maçıydı. Benim için çok hoş bir turnuvaydı çünkü Türkiye’nin en iyi takımlarından bir tanesi ve çok çılgın bir taraftarı var. O atmosferde oynamak harikaydı” dedi.

Haberin Devamı

“İnsanlar genelde beni sokakta tanıyorlardı. Bunun tek sebebi görünüşümün onlara göre çok farklı olmasıydı” diyen 24 yaşındaki futbolcu, “Yemekler de beni zorladı. Çok baharatlı ve kokuluydu. Gerçi zamanla alıştım. Türkler kuzu eti çok yiyor, ben de bunu hiçbir zaman sevmemişimdir. Ülkemde yediğim şeylere benzer bir şeyler arayıp durdum. Sonuçta tanrıya şükür ki yedi ay boyunca aç kalmadım” şeklinde konuştu.

“Futbol varsa mafya da vardır”
Erciyesspor’dan parasını alamadığı için ayrıldığını dile getiren Arauz, “Daha en başında bile ödemeleri yapmıyorlardı. Ben oyunumu oynuyor işimi yapıyordum, neden böyle yaptıklarını bilmiyorum. Maaşımın yüzde 50’sini bile alamamadım. Neyse ki Kosta Rika’dan birileri çıktı bana yardım etti” ifadelerini kullandı.

Hansell Arauz , “Bu seviyedeki futbolda mafya olduğunu düşünüyor musun?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Eğer mafyadan konuşuyorsak bu futbolun olduğu yerde her zaman vardır. Şimdi orası için var ya da yok diyemem. Ancak şikeli maçlarla ilgili pek çok olay vuku bulmuştu. Türkiye’de de bazı oyuncular böyle şeylere zorlandıysa şaşırmamak gerekir”.