Euro2016 "Arda sahipsiz değil"

"Arda sahipsiz değil"

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kaptan Arda Turan'a haksızlık yapıldığını söyledi.

Arda sahipsiz değil

BİLAL MEŞE

Haberin Devamı

Türk basınının İspanyollara ayak uydurduğunu dile getiren Fatih Hoca, “Real Madrid maçının tüm suçu Arda’da mı? Meslektaşım Enrique’ye diyecek lafım yok ama İspanya basını biraz haksız davrandı. İspanya basını bilmeli ki Arda sahipsiz değil” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Karadağ maçı öncesinde basının karşısına çıktı, ancak karşılaşmadan çok A Milli Takımımız’ın genel durumu konuşuldu.

Antalya’da kamp ortamının çok güzel olduğunu söyleyen Terim, “Her şey bizim için düşünülmüş. Marifet de iltifata tabi olmalı” diyerek söze başladı. Fatih Hoca şöyle devam etti:

“Ligi 14-15 Mayıs’ta bitirmeyi çok istedik ama kimseyi rahatsız etmemek için, İngiltere maçını da oynamak için küçük de olsa bir sıkıntıyı göğüslemeyi planlamıştık. O doğrultuda devam ediyor. İngiltere ile aldığımız maçın ne kadar doğru olduğu çok sevindirici. Oyuncularımıza özgüven oldu. Karadağ ve Slovenya maçları da en az İngiltere kadar önemli. Eksiğimiz yok. Gökhan Gönül ve Serdar Aziz’in sıkıntısı var. Mehmet Topal ve Hakan Balta’nın küçük sıkıntıları var.”

Haberin Devamı

Daha sonra sözü Arda Turan’a getiren Fatih Terim, “Sadece kaptan değil, bizim için çok şey ifade eden bir oyuncu. Buradan Arda’ya giden yazılar, tepkiler, Arda’yı orada yazılanlar kadar üzmüyordur. Orada bir oyuncumuz var. Bunun gururunu yaşayalım ama yaşatalım da... Türk’ün Türk’ten başka düşmanı yokturdan ziyade Türk’ün en büyük dostu Türk’tür, demek daha doğru. Abartın, yanlış yazın demiyorum ama bir oyuncumuz Barcelona’da oynuyor. İspanya basınında yerden yere vuruluyor ama bari biz kollayalım. Real Madrid maçının tüm suçu Arda’da mı? Meslektaşım Enrique’ye diyecek lafım yok ama İspanya basını biraz haksız davrandı. Bilmeliler ki Arda sahipsiz değil” dedi.

Oynamayan ve sakatlıktan yeni çıkan Caner, Burak gibi oyuncuları da koruyan ve kollayan Türkiye Futbol Direktörü, “Caner özel bir bek. 2 ay oynamasa yine de oynatırım. İngiltere’den sonra herkese izin verdim. O geldi burada çalıştı. Geldiğim günden bu yana onu kullandım. Son 6-7 maç oynamaması fark etmez. Biz onu hazırlarız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Burak önemli golcü

Burak’ın da Türkiye’nin en önemli golcüsü olduğuna vurgu yapan Terim, “Eminim ki rakiplerimiz de Burak’ın olup olmamasını merak ediyordur. Çin’e gitmiş olabilir ama yanında fizyoterapist var. Çok şükür son gelen MR’ında bir sıkıntı yok. 89 dakika görünmez ama 1 dakika görünürse karşı tarafa kabus yaşatabilir. Burak’ı Cenk’in bu formu kenardan gelip bu kadar faydalı oynayan ve oynamamasını suratına ve oyununa yansıtmaması bana başka alternatifler aramamamın mesajını veriyor. Son 3-5 ayı kolay geçirmedi. Öncesinde Galatasaray’da bayağı bir dayak yedi!” dedi.

‘Keşke herkesi götürebilsem’

Karadağ maçının ardından kadroyu 20+3’e indireceği için mutsuz görünen Fatih Terim, “En adilini yapacağımızdan emin olun” yorumunda bulundu.

Terim, “Önce arkadaşlarımla, sonra yalnız geçireceğim birkaç saate ihtiyacım var. Gönlüm ister ki hep beraber gidelim ama öyle olmuyor. Çok zor karar. Ama bu dünyanın sonu değil. Temmuz’da döneceğiz, Eylül’de Dünya Kupası serüvenine başlayacağız. Bu geniş kadromuzdaki arkadaşlar orada da bizimle olacaklar. Son zamanlarda gündemde olan Sinan Gümüş de bizimle yola devam edecek. Biz Sinan’a Galatasaray’da oynamazken gidip teklif ettik. Almanya’da iki oyuncu daha var ikna edebileceğimiz... Emre Mor ne yapacak göreceğiz. Arkadan bayağı bir grubumuz geliyor. Mainz’de Suat var. Görevi Yunus’a verdim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İçeride ve dışarıda çok oyuncu bulunduğuna vurgu yapan Fatih Hoca, “20+3’ü açıklamak zor bir iş. Allah kimseyi bu durumda bırakmasın. İnanıyorum ki en doğru ve adilini yapmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

‘Gönderdim gitmedi’

Serdar Aziz’in ciddi bir sakatlığı olduğunu söyleyen Fatih Terim, “Geldiği gün onu gönderdim ama o gitmiyorum dedi. Son çektirdiğimiz MR’ında doktorların verdiği rapor minimum 3 ay... Şu anda burada. Ama bana bir sürpriz yaparsa tarihin en güzel sürprizi olur” dedi. Gökhan Gönül’ün kalçasında ve dizinde küçük bir şey çıktığını dile getiren Terim, “Umarım Gökhan bu turnuvayı 2008 gibi kaçırmaz. İnşallah burada olur” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Esaretten cesarete

İngiltere maçında çok üzüldüğünü dile getiren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “2 dakikada gol yedikten sonra milletin aklından geçeni biliyorum. Biz esaretten cesarete doğru gidiyoruz. Mağlubiyete müthiş reaksiyon gösteren, galibiyet için çabalayan bir takım gördük. Seyreden halkımız ‘Helal olsun, müthiş oynadılar’ desin. İnşallah İngiltere maçı bizim için başka şeylerin başlangıcı olur” dedi.

Yazarlar