Dünyadan Futbol Arda Turan, Real Madrid'in dönüm noktası oldu!

Arda Turan, Real Madrid'in dönüm noktası oldu!

13.12.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

20 maçlık galibiyet serisi yakalayan La Liga'nın lideri Real Madrid ligin zirvesinde yer alıyor. Madrid'in en son puan kaybettiği maç ise Arda Turan'ın galibiyet golünü kaydettiği Madrid derbisiydi.

Arda Turan, Real Madridin dönüm noktası oldu

Madrid derbisinde, Arda Turan'ın Atletico'ya galibiyeti getiren golü; Real Madrid adına bir rekorun habercisiydi. Zira o akşam Santiago Bernabeu'da Atletico Madrid'e 2-1 yenilen Real Madrid, o maçtan bu yana oynadığı hiçbir karşılaşmayı kaybetmedi ve tüm maçlardan galibiyetle ayrıldı. Son olarak La Liga'da Almeria'yı deplasmanda 4-1 yenen eflatun beyazlı ekip; La Lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerine hiç şans tanımadı.

Haberin Devamı

Real Madrid 20 maçlık galibiyet serisini elde ederken, ligde Deportıvo La Coruna, Elche, Villarreal, Athletic Bilbao, Levante, Barcelona, Granada, Rayo Vallecano, Eibar, Malaga, Celta Vigo ve Almeria'yı yendi. Kral Kupası'nda Cornella'nın bileğini iki karşılaşmada da büken Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Basel, Ludogorets ve Liverpool ile oynadığı 6 maçı da kazandı.

Oynadığı son 20 maçın tamamını kazanan Real Madrid'de Cristiano Ronaldo'nun performansı da taraflı tarafsız, herkesi büyülüyor. Ligde geride kalan 15 haftanın 14'ünde forma giyen Portekizli yıldız, 25 gole ulaştı. Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi'nde de 5 golü bulunuyor.

Real Madrid hafta arasında Fas'ta düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası'na katılacak. Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu olan eflatun-beyazlılar, daha önce 3 kez kazandığı kupayı müzesine götürmek için Marakeş'te diğer kıta şampiyonları ile karşılaşacak.