Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

18 yaş altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ilk tur grupları tamamlandı ve Türkiye beklendiği gibi ilk turu mükemmel geçirerek; Fransa ve Litvanya ile beraber ilk turun namağlup üç takımından biri oldu.

TÜRKİYE

Türkiye, turnuvanın ilk gününde ilk turun en zorlu maçını oynadı ve İtalya’yı son saniyelerdeki etkili oyunla 49-48 yenmeyi başardı. Finlandiya-Rusya maçları oldukça kolay geçti… Türkiye ilk tur sonunda rakım istatistiği olarak ribaund ve asistlerde turnuva lideri; maç başına ortalama 56 sayı yiyerek bu alanda ikinci, İtalya maçı nedeniyle hücum verimliliğimiz düşük ama bu alanda da dördüncüyüz.

Haberin Devamı

Furkan Korkmaz: Geçtiğimiz günlerde doğum gününü kutlayan Furkan, beklendiği gibi turnuvaya damga vuruyor. 17s- 3r- 1.7a- 1tç ortalamalarıyla oynayan Furkan, 5/22’le üçlük attı. Türkiye’nin zorlandığı tek maç olan İtalya maçında 19s- 5r- 3a ile muhteşem bir performans sergiledi.

Enes Taşkıran:2/3 numaralı pozisyonlarda oynayan Enes, 11s- 3.7r- 3.3a- 1.7tç ortalamalarıyla çok etkileyici bir ilk tur geçirdi; maç başına ortalama 3tk yapması ise ilk tur için önemsiz oldu.

Ömer Faruk Yurtseven:Ömer, uzun boyu ve güçlü fiziği ile ilk tura damgasını vuran uzun oldu. 9s- 10r- 3b ortalamaları yakalarken 3.7 tk ortalaması ve %42 ile ikilik atması geliştirmesi gereken istatistik alanları…

Ömer Al:Beşiktaş’lı gard Ömer geçen yıl da U16 Şampiyonası’nda asist kralı olmuştu. Mersin doğumlu oyuncu 7.7s- 4.3r- 6.6a- 2tç ortalamaları yakaladı, buna karşılık sadece 1.7tk ortalaması var; ilk turda 4/9’la üçlük attı.

Ercan Bayrak:İlk tur maçlarında fazla süre alıp, istatistik olarak fazla katkı sağlayamayan tek oyuncu oldu. 4.3s- 5.7r ortalamaları var.

İKİNCİ TUR GRUBU:Türkiye, ikinci tur grubunda sırasıyla Bosna-Yunanistan-Litvanya ile karşılaşacak ve özellikle Yunanistan-Litvanya maçlarının önemli kıstas olabileceğini söyleyebiliriz.

E GRUBU: Fransa ve Almanya, diğer tarafta zirvedeki takımlar. Fransa ilk tur maçlarında ortalama 71 sayı atıp, 47 sayı yedi ve ilk turun en dominant takımı oldu. Almanya ilk gün Sırbistan’ı yenmeyi başardı. İspanya-Sırbistan diğer çeyrek final favorileri…

Haberin Devamı

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1