Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde sıralama 30.hafta öncesi belli oldu ve son hafta maçları formalite gereği oynanacak. Tabloya bakalım…

Lig liderinin Banvit olduğu haftalar öncesinden kesinleşmişti, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes 2. ve 3.sıradalar. Şu anda Beşiktaş 4.sırada gözüküyor ama Beşiktaş-Banvit maçını kazansalar bile Galatasaray Mersin-Uşak maçlarının ikisini de kaybetmezse ligi Galatasaray’ın arkasında tamamlayacaklar. Burada bir durum daha var. Beşiktaş son hafta kaybederse ve Pınar Karşıyaka deplasmanda TED’i yenerse Pınar Karşıyaka ligi 5.sırada, Beşiktaş ise 6.sırada tamamlayacak. İki takımın da Galatasaray yerine Efes’le eşleşmek isteyeceğini tahmin ediyorum, bu açıdan ligi 6.sırada bitirmek ‘karlı’ olmak anlamına gelebilir. Uşak Sportif 7. , Tofaş ise 8. oldu.

Haberin Devamı

Aliağa Petkim’den sonra ligden düşen takım Mersin BŞB oldu. Mersin iyi yabancılara sahip ama Ali Karadeniz dışında hiçbir yerli oyuncudan düzenli katkı alamadı.

Not: TBL sezon ödülleri ve play-off eşleşmeleri analizimi önümüzdeki günlerde http://altiustusport.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1