Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Euroleague’de mücadele başlıyor… İlk hafta maçlarına bakalım…

Perşembe 19:00 Pınar Karşıyaka-Barcelona:

Pınar Karşıyaka, tarihindeki ilk Euroleague maçında Euroleague tarihinin en iyi takımlarından birini konuk edecek…

Sezonun ilk iki maçında Ragland’sız oynamak zorunda kalan Pınar Karşıyaka, Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde 0-15’lik başlangıçtan sonra çok iyi oynadı. Ligde ise Beşiktaş deplasmanında maçı baştan kopardılar. Justin Carter takımın lideri olarak sivriliyor, Colton Iverson pota altında etkili, Kenny Gabriel bildiğimiz gibi, Kenan sezona iyi başladı.

Haberin Devamı

Barcelona da sezona iyi başlayan takımlardan biri. Süper Kupa’da Gran Canaria-Unicaja Malaga’yı geçip kupayı alan Barcelona, lige de Zaragoza deplasmanındaki galibiyetle başladı. Navarro sahalara döndü; Tomic haftanın en iyi oyuncusuydu. Pascual’in sekizinci sezonunda gençlerle tecrübelilerin çok iyi birleştiği bir kadro ortaya çıktı.

Diğer Maçlar: Cuma günü Kuban-Panathinakos ve Zielona Gora-Zalgiris maçları var. Zalgiris deplasmanda kesin favori olarak dururken, Kuban’daki maç haftanın çekişmeli maçlarından biri olabilir.

Perşembe 21:00 Darüşşafaka Doğuş-Dinamo Sassari:

Euroleague’e wildcardla katılan Darüşşafaka Doğuş ilk maçında gruptan çıkmak için direkt rakiplerinden biriyle İstanbul’da karşılaşacak…

Darüşşafaka Doğuş Cumartesi günü Gaziantep’e gitti; düşük skorlu geçen maçta Daçka’nın son dakikalardaki üstün performansıyla kazandığını görüyoruz. Rakip takımdan daha çok asist yapan ve daha az top kaybı yapan Daçka’da Gordon-Harangody-Preldzic daha çok öne çıkan isimler oldular.

Dinamo Sassari; geçen yıl Euroleague’de Efes’le, Eurocup’ta Banvit’le aynı gruplardaydı. Sezon sonunda İtalya Ligi’ni kazandılar. Koç Sacchetti görevde kalırken, David Logan dışında kadro baştan aşağı yenilendi. Haynes-Logan-Eyenga-Alexander-Varnado şeklinde bir beşleri olduklarını görüyoruz. Rok Stipcevic de takımın diğer gardı. Sacchetti’nin oynatmayı planladığı yüksek tempo sistemine bu sezonki kadronun daha fazla uyum sağladığını söyleyebiliriz. Pazartesi günü de deplasmanda Cantu’yu rahat yendiler.

Haberin Devamı

Diğer Maçlar: Bu grupta tüm maçlar Perşembe akşamı oynanacak. CSKA-Maccabi Euroleague tarihinin en klasik eşleşmelerinden birinde karşılaşacaklar; Malaga ise Brose Bamberg deplasmanında başlıyor.

Cuma 19:45 Fenerbahçe-Bayern Münih:

Fenerbahçe, geçen sene de ilk turda eşleşip iki maçta da yenmeyi başardığı Bayern Münih’i konuk ediyor…

Salı günü eksik TED Ankara Kolejliler’i maç boyunca rahat bir oyun oynayarak yenen Fenerbahçe’de Datome ve Vesely öne çıkan isimler olmuşlardı. Bu maçta Pero Antic tribüne çıktı, Ekpe Udoh özellikle maçın ilk bölümünde etkili oldu, genç Ömer Faruk da aldığı sürelerde özellikle hücum tarafında etkili oldu…

Geçen seneki hayal kırıklığının ardından takımdaki iyi oyuncuları kadroda tutan ve kalan yerlere de çok iyi takviyeler yapan Bayern Münih, ligdeki ilk iki maçını kazanmıştı, son maçlarında ise kendi sahalarında Bonn’a kaybettiler. Bayern’in yine Pesic’in hızlı hücum basketbolunu oynadığı görüyoruz, her maçta 80 sayının üstüne çıktılar…

Haberin Devamı

Diğer Maçlar: Perşembe akşamı Kızılyıldız-Strasbourg dördüncülük yolunda kritik olabilecek olan bir maça çıkıyorlar. Cuma akşamı Khimki-Real Madrid ilk turun en iyi maçlarından biri olması muhtemel bir maç oynayacaklar.

Cuma 21:45 Limoges-Anadolu Efes:

Ivkovic’in ikinci sezonunda çok iddialı bir kadro kuran Anadolu Efes, Euroleague sezonunu Fransa’da açıyor…

Geçtiğimiz iki yılın Fransa Ligi şampiyonu Limoges, sezona Süper Kupa finalinde fark yiyerek başladı. Limoges lige 2-1’le başladı. Gard ikilisi Westermann-Schaffartzik çok etkili olurken, takımın dar bir rotasyonla oynadığını görüyoruz.

Efes’in lig maçı ertelenmişti, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Pınar Karşıyaka’yı son saniyede Dunston’ın basketiyle geçtiler. Maça mükemmel başlayıp, daha sonra saçmalayan ve Ragland’sız oynayan rakibini maça ortak eden, hatta maçı kaybetme noktasına gelen bir Efes izlemiştik. Kontrol Granger’dayken Efes çok iyi ama Heurtel’le bir uyumsuzluk var. Cedi Osman KSK’ya karşı forma giyememişti. Diebler da ilk maçında pek iyi değildi, Saric’in son iki dakikadaki performansı, Dunston’ın pota altı etkinliği takım adına olumlu gelişmeler oldu.

Diğer Maçlar: Perşembe gecesi Olympiakos, Cedevita’yı ağırlıyor. Cuma gecesi de Milano’nun konuğu Laboral Kutxa olacak.