Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Yazıyı iki bölüme ayıracağım. Öncelikle Euroleague final-four’a, sonra Beko Basketbol Ligi’ne bakalım…

Euroleague

Euroleague’de Milano’ya gelen dört takım arasında en mütevazı kadroya sahip olan takım Maccabi Electra Euroleague şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Maccabi, ilk maçında CSKA Moskova’ya karşı son çeyreğe 10 sayı geride girmesine rağmen finalist oldu. Final maçında ise ilk yarıda 11 sayı farkla geriye düşmelerine rağmen Real Madrid’i uzatmada yenmeyi başardılar. Maccabi’nin başarısında en büyük yıldızlar David Blatt ve Tyrese Rice oldu. Çeyrek finalde de yıldızlaşan ikili muhteşem bir final-four geçirdiler. Maccabi’de ilk sezonunu geçiren Rice 19.5s-4r-2a ortalamaları tuttururken iki maçın da ikinci yarısında ve özellikle final maçının uzatmasında mükemmel oynadı. Maccabi böylece üç final kaybettikten sonra toplamda altıncı şampiyonluğunu elde etti. Maccabi’nin iki İsrailli oyuncusu Ohayon-Pnini’den ve Ingles’dan da çok az verim aldığını ve Rice-Hickman-Smith-Blu-Tyus-Sofo rotasyonu ile şampiyonluğa ulaştığını belirtelim.

Haberin Devamı

Real Madrid’de üstüste ikinci yıl aynı senaryo yaşandı. Finale gelene kadar mükemmeller, finalin ilk yarısında da iyiler ama maç sonunda kupayı kaybediyorlar. Real’de koç Laso’nun Blatt karşısında çaresiz kalmasının yanı sıra, kritik dakikalarda Rodriguez dışında hiçbir oyuncunun sorumluluk almaması göze çarptı.

Barcelona ise üstüste üçüncü yıl aynı senaryoyu yaşıyor. Üç yıldır müthiş bir Top16 sezonu geçirdikten sonra çeyrek finalleri de geçiyorlar ama final-four maçında hüsran yaşıyorlar, sonra da üçüncülük maçını kazanıyorlar. Real Madrid karşısındaki kopuşlarını ben de kendime açıklayamadım, hiç mücadele edemeden maçtan kopmaları çok hızlı oldu.

Final-four’un son takımı ise CSKA Moskova. CSKA sezon başında çok pahalı bir kadro kurarak beklentileri yükseltmişti. Top16’in son haftalarından itibaren düşüşteydiler, Maccabi karşısında da galibiyete çok yaklaştılar ama top Maccabi’yi istedi adeta. Üçüncülük maçını da kaybederek sezonu madalyasız tamamladılar.

Haberin Devamı

TBL

_ Galatasaray-Beşiktaş: İki takım da deplasman maçlarını kazandılar ve Abdi İpekçi’de finale çıkacaklar. İki takım da kendilerinden beklenenden kötü oynuyorlar, bu özellikle ikinci maçta ortaya çıktı. Yine beklentilerin altında olan Banvit’in karşısına gelecek olan takım da formsuz olacak.

_ Efes-Karşıyaka: Efes iki maçta da ilk 35 dakikada iyi oynayıp, son 5 dakikada kötü oynadı. İlk maçta açtıkları büyük farkla kazanırken, ikinci maçta son dakikalarda kaybettiler. Üçüncü maçın da ilk maç gibi olacağını düşünüyorum.

Ayrıntılı incelemeleri http://altiustusport.blogspot.com.tr adresinde bulabilirsiniz. (Yazılar maçlar bittiği anda eklenecektir.)

twitter: @arifsahin1