Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Ülker 2012/2013 sezonuna koç Pianigiani’yle anlaşarak ve Bo McCalebb, Romain Sato, Mike Batiste, David Andersen gibi flaş transferler yaparak başladı. Şubat ayına kadar sadece Türkiye Kupası geldi ve Beko Basketbol Ligi-Euroleague’de yaşanan hayal kırıklıkları sonunda koçla yollar ayrıldı, sezon da kötü bitirildi.

Fenerbahçe Ülker yeni sezona Avrupa’nın en iyi koçlarından biri olan Zeljko Obradovic’le anlaşarak başladı. Kleiza-Zoric-Bjelica gibi önemli isimlerle anlaşıldı. Bogdanovic gidecek mi kalacak mı derken kalmaya karar verdi. Bo McCalebb için de aynısı oldu ve Teodosic alınamayınca takımda kaldı. Yerli rotasyonunda Ömer Onan ve Oğuz Savaş ağır sakatlıklar geçirdiler, İzzet Türkyılmaz alındı, genç oyuncular Kenan Sipahi-Melih Mahmutoğlu takıma katıldılar, Türk basketbolunun çok şey beklediği Metecan Birsen altyapıdan A takıma yükseldi ve son olarak da Gasper Vidmar takıma geri döndü.

Haberin Devamı

Eurobasket 2013’te Kleiza final, Bogdanovic-Zoric yarı final, Bjelica-Vidmar çeyrek final oynadılar. Bu nedenden ötürü takım bir türlü bir araya gelemedi. Sakatlıkların da etkisiyle sonuç olarak tatmin edici bir hazırlık kampı geçirilmedi ve sezona girildi.

Hazırlık kampının etkisiyle Fenerbahçe Ülker’in iyi bir sezon başlangıcı yapmasını beklemiyordum. Tam tersi oldu. Sezonun ilk maçı olan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Galatasaray’ı uzun süre geride götürdükleri maçta yenmeyi başardılar. Ligde Efes-Beşiktaş, Avrupa’da Barcelona-CSKA ile karşılaştılar ve tüm maçları rahat kazandılar. –Barcelona’yı maç sonunda, Beşiktaş’ı son çeyrek başında maça ortak etmeleri haricinde- Özellikle CSKA karşısında baştan sona üstün oynamaları geleceğe dair umut verdi. Galibiyetlerden öte, geçtiğimiz iki yılda özellikle savunma alanında hiç katkı vermeyen oyuncuların ekstra gayretleri ve Kenan-Melih-Emir-Metecan isimlerinin katkıları müthiş.

Fenerbahçe Ülker’in önümüzdeki haftalarda –en azından kağıt üstünde- daha kolay maçları var. Ligde sırasıyla Aliağa Petkim, Tofaş, Türk Telekom, Banvit, Torku Konya ile karşılaşacaklar. Avrupa’da ise Partizan, Nanterre ve Budivelnik Kiev’le karşılacaklar. 23-24 Kasım tarihlerinden birinde oynanacak olan Banvit-Fenerbahçe Ülker veya Itoudis-Obradovic karşılaşması şimdiden beni heyecanlandırıyor. Takımın önündeki en zorlu maç o Aralık’a kadar.