Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye Basketbol Ligi’nde birinci hafta Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker maçı haricinde tamamlandı; bu haftayla ilgili notlara ve haftanın dikkat çekici bireysel performanslarına bakalım…

Haftanın Olayı: Haftanın olayı, kuşkusuz ki Royal Halı Gaziantep’in yaptığı büyük hata oldu; müthiş mücadele içinde geçen maçta Anadolu Efes’i yenmeyi başardılar ama sahaya 5 yerine sadece 4 Türkiye’de yetişmiş oyuncuyla çıktıkları için, hükmen mağlup sayılacaklar; sahaya sadece 10 oyuncuyla çıkmaları ve böyle bir hata yapmaları gerçekten de ilginç, teknik heyetten kimse mi düşünmedi acaba ‘’10 kişiyle çıkıyoruz, bir terslik olmalı!’’ diye…

Haftanın Açıklaması: Haftanın açıklaması, yine Ahmet Kandemir’den geldi… Beşiktaş, Darüşşafaka Doğuş karşısında bitime beş dakika kala 9 sayı öndeydi ama maçı kaybetti; yenilgiden sonra Ahmet Kandemir’den zehir zemberek açıklamalar geldi. ‘’Darüşşafaka Doğuş bizi yenmedi, hakemler bizi yendi.’’ şeklinde konuşan Ahmet Kandemir ‘’hakemler bize saygı duymalı’’ derken, rakibine saygı duymayan bir açıklama yaptı!

Haftanın geri dönüşleri: Bu haftanın iki önemli geri dönüşü vardı…

1- Tofaş kendi sahasında Eskişehir Basket’i ağırladığı maçta ilk yarıyı 14 sayı farkla geride bitirmesine rağmen dönerek maçı kazanmayı başardı; DaShaun Wood-Andre Smith geri dönüşte en önemli isimlerdi.

2- Darüşşafaka Doğuş, Beşiktaş Integral Forex karşısında son yedi dakikasına 10 sayı farkla geriye girdiği maçı kazanmayı başardı; Taylor Brown-John Shurna geri dönüşte en önemli isimlerdi.

İç saha faktörü: Bu haftasonu oynanan yedi maçın beşini evsahibi takımlar kazandı. Deplasmanda kazanan takımlardan Torku Konya Selçuk, Trabzon deplasmanında önemli bir sürprize imza atarken; TED Ankara Kolejliler, İBB deplasmanında haftanın en çekişmeli maçını kazandı.

Çekişmeli hafta: Bu haftasonu oynanan 7 maç da tek haneli farklarla bitti; Galatasaray Liv Hospital, Uşak Sportif karşısında birçok kez çift haneli farkları yakalamıştı ve maçı çift haneli farkla bitirmeye çok yaklaşmıştı.

Bireysel Performanslar

Haftanın skoreri: Haftanın en skorer oyuncusu Carlos Arroyo oldu. Maç başında takım arkadaşlarının oyuna dahil olması için kendini geri planda tutan Arroyo, dakikalar ilerledikçe maça ağırlığını koydu ve 23 sayısının yanında 8 de asist yaparak takımının bulduğu sayıların neredeyse yarısına doğrudan katkı yaptı.

Haftanın Türk oyuncusu: O oyuncu da yine Galatasaray LH’dan çıktı. Jawai’nin de etkisiz performansıyla fazla süre alan Furkan Aldemir üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Uşak karşısında 13s-15r ile çok etkili bir performans sergiledi.

Haftanın genç oyuncusu: Pınar Karşıyaka'dan Egemen Güven bu hafta 8s-3r'lık bir katkı verdi.

Haftanın savunmacısı: Anadolu Efes’li Dontaye Draper oldu; maçın büyük bölümünde Corey Higgins’i savunan Draper, boy dezavantajına rağmen müthiş bir savunma uyguladı, 5 top çalarken Higgins’in maç boyunca ritmini bulmasını engelledi.

Haftanın uzunları: Furkan Aldemir haricinde Jajuan Johnson, Sean Williams ve Stephane Lasme haftanın değerli uzunları oldular. Jajuan DD karşısında Beşiktaş’ı oyunda tutan oyuncuydu; maçı 26s-7r ile tamamladı. Williams, Trabzon deplasmanında 14s-9r-3a-5b’la oynarken pota altında Gani Lawal’a üstünlük kurdu ve maçın takımının galibiyetiyle sonuçlanmasında en önemli oyunculardan biriydi. Lasme takımının kaybettiği maçta takımının en başarılı oyuncusuydu. 19s-8r-4b etkileyici istatistikler, Lasme’nin yanında birkaç oyuncunun daha devreye girmesi Efes’i yenilmesi oldukça güç bir takım haline getirebilir…

Haftanın kısaları: Carlos Arroyo haricinde Earl Calloway-DaShaun Wood-Troy de Vries oldular.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com