Dünya Kupası Arjantin kalecisi Martinez'in yürek burkan hikayesi! Açlıktan Dünya Kupası finaline

Arjantin kalecisi Martinez'in yürek burkan hikayesi! Açlıktan Dünya Kupası finaline

14.12.2022 - 11:53 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Arjantin, şok Suudi Arabistan başlangıcına rağmen turnuvada adını finale yazdırdı. Messi'nin kaptanlığını yaptığı takımda kaleci Emiliano Martinez'in hikayesi herkesi duygulandırdı.

Arjantin kalecisi Martinezin yürek burkan hikayesi Açlıktan Dünya Kupası finaline

İngiltere Premier Lig'de Arsenal'den Aston Villa'ya transfer olan Arjantinli kaleci Emiliano Martinez inanılmaz bir futbol hikayesi yazıyor. Fakir bir aileden gelen Martinez'in Dünya Kupası'nda Arjantin ile finale çıkması ilham kaynağı oldu.

Haberin Devamı

ASTON VILLA'DA KARİYER SEZONU YAŞIYOR
2010 yılında 17 yaşında Independiente'den Arsenal'e transfer olan Martinez, bir süre takımın altyapısında yer aldı. 2012-13 sezonunda Lig Kupası maçlarında kaleyi korudu. Sonraki üç sezon Championship ekiplerinden Sheffield Wednesday, Rotherham United ve Wolverhampton'a kiralandı. Daha sonra Arsenal'de sıklıkla yedek kulübesinde zaman geçirdi. Bir dönem Getafe ve Reading tecrübeleri de yaşadıktan sonra Aston Villa'ya transfer oldu. Aston Villa'da toplamda 37 maça çıkan Martinez, kariyerinin en çok forma giydiği sezonunu yaşadı. Martinez bu sezon ise toplamda 16 maça çıktı.

RONALDO'YA MEYDAN OKUDU: PENALTIYI SEN KULLAN
Arjantin'in kalecisi aynı zamanda penaltılarda psikolojik baskıları kullanmayı seviyor. Aston Villa'nın Manchester United ile yaptığı mücadelede Martinez'in hareketi gündem olmuştu. Son dakikalarda kazanılan penaltının başına Bruno Fernandes geçti. Penaltıyı kullanacak olan Bruno Fernandes topu beyaz noktaya yerleştirmeye çalışırken, Martinez parmağıyla Ronaldo’yu göstererek penaltıyı onun kullanmasını istedi.

Haberin Devamı

Martinez’in Bruno Fernandes’in hemen önünde yaptığı bu hareket, Portekizli oyuncuya karşı bilinçli yapılmış bir akıl oyunuydu. Fernandes vuruşu kaçırıken Aston Villa mücadeleyi kazandı.

'GÜLÜYORSUN AMA GERGİNSİN'
Copa America’da Arjantin forması giyen Martinez, Kolombiyalı Yerry Mina’ya yönelik sözleriyle rakibin aklına girmeyi başarmış, Mina penaltı vuruşundan yararlanamamıştı. Penaltı öncesinde Arjantinli kaleci, "Üzgünüm ama seni durduracağım kardeşim," diye bağıran Martinez, "Gülüyorsun ama gerginsin, Evet, evet, görmezden gel. Ben seni zaten tanıyorum. Hey, bak, nereye kullanacağını biliyorum ve onu kurtaracağım. Seni yiyorum kardeşim." ifadelerini kullanmıştı

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

HOLLANDA PENALTILARDA ONU GEÇEMEDİ
Dünya Kupası'na Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin sonraki maçlarda beklentileri karşıladı. Arjantin'in çeyrek finalede karşılaştığı Hollanda mücadelesi penaltılara gitti. Kalesinde devleşen Martinez, ilk olarak Virgil van Dijk daha sonra Steven Berghuis'ın penaltılarını kurtararak yarı final başarısında başrol oynadı.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI FİNALİNE YÜKSELDİLER
2022 Dünya Kupası yarı finalinde ise Arjantin bu kez Hırvatistan karşı karşıya geldi. Kritik maçı Arjantin, Messi ve Alvarez'in golleriyle ile 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

"BABAM FATURALARI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN AĞLIYORDU"
Zor bir çocukluk yaşayan Emiliano Martinez o günleri şöyle anlatmıştı: Babamı bazen akşamları ağlarken görüyordum. Çünkü faturaları ödeyemiyordu. Bir gün akşam yemeğini sadece ben ve kardeşim yemiştik. Babam ve annem yememişti. Çünkü yiyecek bir şeyimiz yoktu. Independiente'de oynarken Buenos Aires'te yaşıyordum ve ailemi ayda 2 defa görebiliyordum. Yaşadıkları yer alan Mar de Plata'dan sadece 2 defa gelebilecek kadar yol paraları vardı. Arsenal bana teklif yaptığında 17 yaşındaydım ve cesur davrandım. Ailem için bu teklife evet dedim. Ben çok, çok fakir bir aileden geliyorum. Onların benim kazandığımı örmeleri bizim için çok özel bir şey.

Haberin Devamı

"MESSI İÇİN YAŞIYORUM"
Kaptan Messi'ye olan hayranlığını gizlemeyen Emiliano Martinez: “Ben, kendimi unuttum! Messi için yaşıyorum! Ölmek mi? Hiç sorun değil! Messi için ölürüm!” ifadelerini kullanmıştı.