Adana Demirspor Artem Dzyuba fırtınası! Süper Lig'den ayrıldı, Rusya'da şov yapıyor

Artem Dzyuba fırtınası! Süper Lig'den ayrıldı, Rusya'da şov yapıyor

22.04.2023 - 18:12 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor'un sezon başında kadrosuna kattığı, ancak devre arasında yollarını ayırdığı Artem Dzyuba, yeni takımıyla Rusya Ligi'nde parmak ısırtan bir performans sergiledi.

Artem Dzyuba fırtınası Süper Ligden ayrıldı, Rusyada şov yapıyor

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un ara transfer ve tescil döneminde yollarını ayırdığı Artem Dzyuba, Rusya'da gösterdiği performansla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tecrübeli santrforun performansı parmak ısırtırken, Adana Demirspor'dan bedelsiz ayrılması ayrı bir gündem konusu oldu.

TEK GOLÜNÜ F.BAHÇE'YE ATMIŞTI

Sürpriz yıldız transferleri yapmasıyla bilinen Adana Demirspor, son olarak sezon başında Zenit'ten ayrılan Rus yıldız Artem Dzyuba'yı kadroya katmıştı. Spor Toto Süper Lig'de Vincenzo Montella'nın dört kez şans verdiği 34 yaşındaki oyuncu tek golünü Kadıköy'de Fenerbahçe filelerine göndermişti.

Türkiye Kupası'nda da bir maça çıkan tecrübeli yıldız gol ya da asist yapma başarısı gösterememişti.

Artem Dzyuba fırtınası Süper Ligden ayrıldı, Rusyada şov yapıyor

DEVRE ARASINDA TAKIMDAN AYRILDI

Adana Demirspor, beklediği performansı alamadığı Artem Dzyuba ile devre arasında yollarını ayırdı.

Akdeniz ekibiyle olan sözleşmesi karşılıklı feshedilen tecrübeli yıldız geçmişte uzun yıllar formasını giydiği Spartak Moskova'nın ezeli rakibi Lokomotiv Moskova ile sezon sonunda kadar sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

LOKOMOTIV KÜME DÜŞME HATTINDAYDI

Artemz Dzyuba'yı Şubat ayında kadroya katan Lokomotiv Moskova ligde oynadığı 17 maçta sadece 13 puan toplamış ve 14. sırada küme düşme potasının içinde yer alıyordu.

Rus yıldızın Lokomotiv Moskova formasıyla ilk maçı 4 Mart'ta deplasmanda oynanan Rostov maçıydı. Tecrübeli golcü bu maçta hat-trick yaparak takımının galibiyete uzanmasında büyük rol oynadı.

Artem Dzyuba fırtınası Süper Ligden ayrıldı, Rusyada şov yapıyor

11 Mart'ta deplasmanda Akhmat Grozny'i 1-0 ile geçen Lokomotiv Moskova, 18 Mart'ta sahasında Kraasnodar'ı 3-2 ile geçti. Dzyuba bu maça da bir gol ve bir asistle damga vurdu.

Lokomotiv Moskova 1 Nisan günü ise Nizhny Novgorod'a konuk oldu. Konuk ekip deplasmandan 4-0 galibiyet ile dönereken, üç puanda yine iki gol atan Artem Dzyuba boaş rol oynadı.

DZYUBA'DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

Rus futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi golcülerden biri olarak gösterilen Dzyuba'nın son kurbanı ise FK Orenburg oldu. Lokomotiv Moskova rakibini deplasmanda 4-1 ile geçerken Dzyuba üç asistlik bir katkıyla oynadı.

Rusya Milli Takım formasıyla 55 maçta 30 gole imza atan Dzyuba bu sezon Lokomotiv Moskova formasıyla sahaya çıktığı tamamı ilk 11 olmak üzere altı maçta altı gol ve dört asist yaparak takımına 10 gollü katkı verdi.

Haberin Devamı