Tenis Ashleigh Barty, 44 yıl sonra ilki başardı

Ashleigh Barty, 44 yıl sonra ilki başardı

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Danielle Collins’i yenen Ashleigh Barty kadınlarda mutlu sona ulaştı. Dünya 1 numarası O’Neil’dan 44 yıl sonra organizasyonu kazanan ilk ev sahibi kadın tenisçi unvanını aldı.

Ashleigh Barty, 44 yıl sonra ilki başardı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Ashleigh Barty, tek kadınlar finalinde Danielle Collins’i 2-0 yenerek kariyerinde ilk kez bu dev organizasyonda mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

2022 Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde, 1 numaralı seribaşı Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty ile 27 numaralı seribaşı Amerikalı raket Danielle Collins karşı karşıya geldi. Melbourne’de düzenlenen sezonun ilk grand slam turnuvasının kadınlar finali 1 saat 27 dakika sürerken, rakibini 6-3 ve 7-6’lık setlerle 2-0 mağlup eden Barty kupayı kaldırmayı başardı.

Barty bu zaferle birlikte Christine O’Neil’dan 44 yıl sonra Avustralya Açık’ı kazanan ilk ev sahibi kadın tenisçi unvanını aldı. 25 yaşındaki 1 numaralı seribaşı, Avustralya Açık’taki ilk, grand slam turnuvalarındaki 3. (2019 Fransa Açık, 2021 Wimbledon), kariyerindeki ise 15. tekler şampiyonluğunu elde etti. Avustralyalı tenisçi ayrıca yaklaşık 27 milyon lira para ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Organizasyonda erkeklerde ise kupanın sahibi bugün belli olacak. Rafael Nadal ile Daniil Medvedev’in karşı karşıya geleceği zorlu mücadele TSİ 11.00’de başlayacak ve Eurosport’tan ekranlara gelecek. Finali Nadal kazanması halinde grand slam turnuvalarındaki şampiyonluk sayısını 21’e çıkararak rekor kıracak.

Yazarlar