ING Basketbol Süper Ligi Aslan finale uçtu: 79-77

Aslan finale uçtu: 79-77

30.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka deplasmanına İstanbul’da elde ettiği 2-0’lık avantajla giden Galatasaray, son saniyeleri nefes kesen maçı kazanmayı bildi, art arda 22. galibiyetini elde ederken, 3-0’lık seriyle finale yükseldi.

Aslan finale uçtu: 79-77

Galatasaray Medical Park, İstanbul’da iki kez devirdiği Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda da devirmeyi başardı yarı final serisini 3-0 yaparak adını finale yazdırdı.
Evren-Dixon ikilisinin 2’şer üç sayı isabeti ile maça giren Karşıyaka, 6. dakikada 18-7 ile farkı 11’e çıkardı. Galatasaray, Ersin’in boyalı alanda Thomas’a karşı üstünlüğü ile skora tutunmaya çalıştı. 8. dakikada 11. sayısını atan Ersin’e kenardan gelen Ndong da 4 sayıyla katkı verdi ama ilk periyodu ev sahibi 26-18 üstün bitirdi.
Ender’in girişiyle hücumda daha organize olan Galatasaray, rakibin ilk periyotta yaptığını yapıp, art arda üçlükler bulunca 15. dakikada 31-29 öne geçmeyi başardı. Çok iyi savunma yaparak 8 dakikada sadece 3 sayı yiyen Galatasaray, Ersin ile 19. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Diebler’ın son saniye üçlüğü Karşıyaka’yı ikinci yarı öncesinde umutlandırdı.
İlk yarıda Pınar Karşıyaka’nın en büyük sıkıntısı bir önceki maçta sakatlanan Ümit’in yokluğunda, Thomas ve Bora’dan hiç verim alamaması oldu.
Maça tutunabilmesi için dış şutlara fazlasıyla ihtiyaç duyan Pınar Karşıyaka, ikinci yarının başında önce Dixon ile istediği üçlüğü buldu. İlk kez oyuna giren Can Maxim de 3’te 3 ile başlayınca 25. dakikada 52-51 öne geçti ev sahibi. Ancak Galatasaray adına Ender ile Ndong çok faydalı oyunlarını devam ettirdi. Önce boyalı alan sayılarıyla yeniden kontrolü ele geçiren Galatasaray, Ender’in üçlüğüyle farkı 6 sayıya kadar çıkardığı 3. çeyreği de 60-56 galip bitirdi.

Gordon sahne aldı
Thomas’tan verim alamayan Ufuk Sarıca, son çeyreğin büyük bölümünü 4 kısayla oynadı. Bu sistemde daha agresif savunma yapan Karşıyaka, Dixon ve Caner ile üç sayılık basketler bulurken, rakibe çalınan iki sportmenlik dışı faul sonunda da serbest atış çizgisine gitti, 34. dakikada Caner ile 63-60 öne geçti. Galatasaray adına bu kez Gordon sahne aldı, art arda 8 sayısıyla takımını 38. dakikada 72-65 öne geçirdi. Karşıyaka Diebler ve Evren’den gelen üçlükle bir kez daha umutlandı, son 21 saniyeye girilirken farkı 1’e indirdi: 74-75. Karşılıklı taktik fauller sonunda son 5 saniyeye 2 sayı geride giren Karşıyaka, Soner ile son hücumdan yararlanamayınca, salondan 79-77 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

Yine olay!
Karşılaşma öncesinde Pınar Karşıyaka taraftarları Carlos Arroyo ile Ergin Ataman başta olmak üzere Galatasaraylılar’a uzun süre küfür etti. Özellikle eski çalıştırıcıları Ergin Ataman sahaya çıktığı anda tüm tribün ağır küfürler edince tecrübeli coach ve sarı-kırmızılı idareciler buna tepki gösterdi. Karşıyaka Menajeri Levent Türknas, mikrofonla seyircilere seslendi ve olayların devamı halinde tribünlerin boşaltılacağını söyledi.

Takımı alkışladılar
Karşıyaka taraftarı, maçın bitimiyle sahaya yabancı madde yağdırdı. Taraftarlar, Galatasay’lı oyuncuların koşarak soyunma odasına gitmesinin ardından kendi takımlarına büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Oyuncular da tribünlerin önüne giderek, karşılıklı tezahüratlar yapıldıktan sonra, tribünler boşaldı.

Haberin Devamı

Aslan finale uçtu: 79-77

Yazarlar