Basketbol Aslan seriyi bozmadı!

Aslan seriyi bozmadı!

26.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi’nin lideri Galatasaray Medical Park, güçlü rakibi Banvit’i de devirdi üst üste 15. galibiyetini aldı. Zirvedeki yerini koruyan sarı-kırmızılı takımda Arroyo 18 sayı, Ersin 14, Cenk de 11 sayıyla zaferin mimarı oldu

Aslan seriyi bozmadı

Beko Basketbol Ligi’nde 28. haftanın kapanış maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Banvit’i 83-75 yendi ve üst üste 15. galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılı ekibin cezası nedeniyle mücadeleyi kadınlar ve çocuklar izledi.
Tempolu başlayan mücadelede 1. periyodun ilk beş dakikalık bölümü 12-11 Cim-Bom’un üstünlüğü ile geçildi. Ardından Ersin Dağlı ve Ndong üst üste sayılar bulan Galatasaray sert savunmasıyla da rakibine fazla sayı şansı tanımadı ve çeyreği 28-16 üstün kapadı.
İkinci periyoda da aynı etkili başlayan ev sahibi Arroyo’nun üst üste basketleriyle farkı açmayı sürdürdü ve son beş dakikaya 39-21 üstün girdi. Davis ve Simmons’ın sayılarıyla oyuna tutunan Banvit farkı 12 sayıya getirdi (41-29). Ancak toparlanan sarı-kırmızılılar soyunma odasına 49-33 önde giren taraf oldu.

Haberin Devamı

Cim-Bom üstünlüğü kaptırmadı
Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Galatasaray Medical Park son dört dakikaya 63-46 önde girdi. Son bölümlerde Banvit farkı tek hanelere indirse de ev sahibi takım Arroyo’nun sayılarıyla final çeyreğine 68-59 üstün girdi. Dördüncü çeyrekte de Banvit’in ataklarına cevap veren ve farkın azalmasına izin vermeyen Galatasaray Medical Park mücadeleyi 83-75 kazanan taraf oldu.

‘Oyunun hakimiydik’
Galatasaray Medical Park’ın başantrenörü Ergin Ataman, Banvit karşısında oyunun başından sonuna kadar sahanın hakimi olduklarını söyledi. Ligin 2. devresini namağlup bitirebilmeyi amaçladıklarını belirten Ataman, “Önümüzde iki maç kaldı. Onları da kazanıp, ligin ikinci devresini namağlup bitirmek istiyoruz. Bir de liderliği garantilemek için 1 galibiyete ihtiyacımız var. Önümüzde Hacettepe Üniversitesi maçı var. O mücadeleyi de kazanıp sonra play-off hazırlıklarına başlayacağız” diye konuştu.

Yazarlar