Basketbol ASLAN ŞOV YAPTI

ASLAN ŞOV YAPTI

16.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Medical Park, sahasında devlere kafa tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında özellikle ilk yarıda mükemmel oynadı, mücadeleden 27 sayı farkla galip ayrılarak, 22. haftadaki 19. galibiyetine ulaştı

ASLAN ŞOV YAPTI

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Galatasaray Medical Park, Mersin Büyükşehir’i, deplasmanda 95-68 yendi.
Galatasaray’ın normal sezonu lider bitirme hesapları için son derece önemli karşılaşmalardan birisiydi Mersin mücadelesi. Güney ekibi sahasında lider Banvit’e, ikinci Fenerbahçe’ye kafa tutan, bir takım görüntüsündeydi.
Sarı-kırmızılı ekip, rakibin bu özelliğini bildiği için ilk dakikadan itibaren savunmada sert olmaya çalıştı ve karşılığını aldı. Mersin’in ne olduğu anlaşılamayan, topu eline alan her oyuncunun potaya baktığı oyun düzeni de rakibin savunmadaki ciddiyeti karşısında patladı, daha ilk çeyrekte 27-14 ile 13 sayılık fark ortaya çıktı.
İkinci çeyrekte de aynı düzenler devam etti. Hiç savunma yapmayan Mersin karşısında Galatasaray, boyalı alana soktuğu neredeyse her toptan sonuç almayı bildi. Furkan ile ribauntları toplayan, rakibin top kayıplarını ve erken atışlarını hızlı hücum basketleriyle cezalandıran sarı-kırmızılı ekip, hastalıktan çok da iyi dönen Cenk’in de devreye girmesiyle ilk yarı sonunda farkı 25’e yükseltmişti.

Haberin Devamı

Savunma zaafı
2. yarıda Mersin topu biraz daha fazla içeriye sokmaya çalıştı, Ali Karadeniz ile sayılar bulmaya başladı ama savunma yapmadığı için yine kontrol hep sarı-kırmızılı takımda kaldı. 71-52 girilen son çeyrekte 8-0’lık seri ile farkı 13 sayıya kadar indirdiğinde de aynı sıkıntıyı yaşadı Mersin. Galatasaray, yıldız elleriyle hemen rakibin ‘gölge savunmasını’ cezalandırdı ve 27 farka ulaştı.

Beko Basketbol Ligi
Ayhan Şahenk S.S.
13.30 Anadolu Efes-Olin Edirne
İzmir Enka S.S.
16.00 Aliağa Petkim-Erdemirspor
Ankara S.S.
16.00 Türk Telekom-FB Ülker
Kadınlar Birinci Ligi
Edip Burhan S.S.
14.00 Tarsus Bld.-KASKİ
Edremit S.S.
16.00 Edremit Bld.-TED Kolejliler
Edip Burhan S.S.
16.00 Mersin Bşb.-Botaş