Skorer Atalay sesleri

Atalay sesleri

27.05.2009 - 00:47 | Son Güncellenme:

Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın, Futbol Federasyonu başkanlığı için kolları sıvadığı ve Süper Lig’deki bazı kulüplerin başkanlarıyla görüştüğü iddia edildi

Atalay sesleri

Pekin Olimpiyatı sonrası görevinden ayrılan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın, Futbol Federasyonu Başkanlığı için kolları sıvadığı yolundaki söylenti yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
12 Haziran’da yapılacak federasyon olağan mali genel kurulu öncesi Atalay’ın bazı Süper Lig kulüp başkanlarıyla temaslarda bulunduğu ileri sürüldü. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e cephe alan Galatasaray’ın yanı sıra Fenerbahçe’nin de yeni bir oluşum için Atalay’a yeşil ışık yaktığı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın organizasyonun içinde olduğu iddia edildi.
Mali genel kurula kadar kulüpler ve delegelerin yeterli desteğini alması halinde adaylığını açıklayacağı bildirilen Atalay’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıcak baktığı kaydedildi. Federasyon statüsüne göre mali genel kurulun seçimli olağanüstü kongreye dönüşebilmesi için toplam delege sayısının yüzde kırkının noter onaylı başvurusu gerekiyor. Seçim kararı çıkması için ise delege sayısının yarıdan bir fazlasının oyu aranıyor.

Yazarlar