Basketbol Atina'da skandal gece

Atina'da skandal gece

23.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Panathinaikos-CSKA Moskova maçından sonra hakem odasını basan Yunan ekibinin mafya bağlantılı eski başkanı Giannakopoulos, Recep Ankaralı’yı ölümle tehdit ederken ağır küfürler savundu. Hakemler korkunç olayı tüm ayrıntılarıyla raporlarına yazdı.

Atinada skandal gece

Turkish Airlines Euroleague’de Panathinaikos ile CSKA Moskova arasında pazartesi gecesi Atina’da oynanan ve Yunan temsilcisinin 86-85 kazandığı maçın ardından şok bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Euroleague yönetiminin verdiği ceza nedeniyle Panathinaikos başkanlığını bırakmak zorunda kalan, ancak ailesiyle birlikte yeşil-beyazlı kulübü yönetmeye devam eden Dimitris Giannakopoulos karşılaşmanın ardından hakem odasını basarak Recep Ankaralı’yı ölümle tehdit etti. Mafya ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Giannakopoulos elde ettikleri kritik galibiyete rağmen Ankaralı’nın yanı sıra diğer hakemler Sreten Radovic ve Damir Javor’a tehdit ve küfür yağdırdı.

Mum fırlattı

Hakem odasında adeta terör estiren Dimitris Giannakopoulos elindeki mumu Recep Ankaralı’ya fırlatırken hakemlere yönelik çok ağır küfürler savurdu. Recep Ankaralı yaşadıkları olayı detaylı bir şekilde raporuna yazdı. Ankaralı, fanatik Yunan taraftarların soyunma odası tünelinde kendilerine saldırmaya teşebbüs ettiğini raporunda belirtti. Saha kenarında oturan bir taraftarın agresif tavırları sebebiyle yerinden kaldırıldığı ve müsabaka esnasında sahaya çakmak, pet şişe ve patlayıcı-yanıcı maddeler atıldığı da rapor edildi.

Haberin Devamı

İşte rapor

Hakem raporunda Dimitris Giannakopoulos’un ölüm tehditleri ve salonda yaşanan tüm olaylar yer aldı. Raporda özetle şu ifadeler kullanıldı:

“Soyunma odasına girmemizin bir dakika sonrasında, Dimitris Giannakopoulos kapıyı zorla açtı ve beraberinde bir kişi ile birlikte içeriye girdi. Akabinde elindeki mumu Recep Ankaralı’ya fırlattı ancak sandalyeye isabet etti. Oldukça agresifti, kendisini tuttuk. ‘Seni öldüreceğim, bu gece Yunanistan’dan sağ çıkamayacaksın. Seni ve aileni öldüreceğime ant içiyorum’ diye bağırdı ve bu sözleri defalarca tekrarladı. Daha sonra ‘Anneni, eşini ve çocuklarını senin önünde ....’ diye bağırdı ve odadan çıktı. Bu hadise iki dakika sürdü ve bu esnada orada herhangi bir güvenlik görevlisi ya da polis bulunmuyordu.”

Atinada skandal gece

Yazarlar