Basaksehir Avcı: 'Bu sene hedef Avrupa kupaları'

Avcı: 'Bu sene hedef Avrupa kupaları'

11.12.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir’de, Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Umarım güzel bir müsabaka olacak. Onların oyuncu kalitesi var, biz de oyun kalitesiyle bu mücadelenin içinde olmak istiyoruz” dedi.

Avcı: Bu sene hedef Avrupa kupaları

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Hazırlıklarını sürdüren İstanbul ekibinde Teknik Direktör Abdullah Avcı, zorlu maç öncesi basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin en önemli takımlarından birisi ile oynayacaklarını vurgulayan başarılı teknik adam, “Dün Avrupa’da gruplardan çıktılar. Onlara ülkemizi temsil etme açısından başarılar diliyoruz. Beşiktaş’a üzüldük, Galatasaray yoluna devam edecek. Ülke takımlarının Avrupa arenasında olması Türk futbolu adına önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

“KADIKÖY’DEKİ BASKIYI NASIL KIRARIZ DİYE ÇALIŞTIK”

Fenerbahçe’de bireysel performansların çok yüksek olduğunu belirten Avcı, “Oyun kalitesini geliştirmeye çalışıyorlar. Hücum opsiyonlarında önemli etkinlikleri var. Özellikle Kadıköy’de baskı unsuru çok fazla. Biz de bunların karşısında bu baskıyı nasıl kırarız, zaman zaman biz bunu yapabilir miyiz ve bununla beraber de hücum opsiyonlarını nasıl geliştiririz diye çalıştık. Tabelaya baktığında 30-26 puan. Kazanma duygusu, yukarıya biraz daha yakınlaşmak, pazartesi de Beşiktaş - Galatasaray maçının olması bizi biraz heyecanlandırıyor. Umarım güzel bir müsabaka olacak. Umarım bunların karşılığını oyun anlamında da skor anlamında da alırız. Onların oyuncu kalitesi var, biz de oyun kalitesiyle bu mücadelenin içinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“OYUN KALİTEMİZ SON DERECE GELİŞİYOR”

Kulüp olarak hep beklentilerin üzerinde işler yaptıklarını dile getiren Abdullah Avcı, “Geçen sene ligi 4. bitirdiğimizde kimse bunu beklemiyordu. Bu sene ilk 2 hafta mağlup olmuştuk. Özellikle geçen sene eksik olan taraftarımızı geliştirirken, bu zaman ve süreç isteyen bir şeydi. Bunları geliştirirken tabi ki maç kaybedeceğiz ama baktığımızda oyun kalitemiz son derece gelişiyor ve bu da skora yansıyor. Geçen seneye göre oyun ve puan olarak üzerindeyiz. Bunlar doğru işler yaptığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA KUPALARINA GİTMEK BİZİM İÇİN GERÇEKÇİ HEDEF”

Takım olarak gelişen bir durumları olduğunu söyleyen Avcı, “Bizim için gerçekçi hedef, geçen sene yakaladığımız standart. 34 hafta oyun kalitemizin bir yerde seyretmesi. Bu sene başında biraz dalgalanma ama oyun olarak tekrar oturan ve gelişen bir durumumuz var. Geçen sene gerçekçi hedef bu ise bu sene de buralarda dolaşıyorsak tekrar bunları yakalamak. Avrupa kupalarına gitmek bizim için gerçekçi bir hedef” dedi.

Abdullah Avcı ayrıca, devre arasında bir transferin gözükmediğini ve önlerinde 6 aylık bir planları olduğunu sözlerine ekledi.