Futbol Avcı'nın planı kontrol

Avcı'nın planı kontrol

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Takım Teknik Direktörü, 4-2-3-1 olarak düşündüğü taktikte oyunculara sürekli “Kontrolsüz güç, güç değildir. Romanya boş alanda çok etkili. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız” uyarılarında bulundu

Avcının planı kontrol

2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Romanya ile bugün kritik bir maça çıkacak olan Milli Takım’da Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın, kafasındaki 11’i netleştirdiği öğrenildi.
Avcı’nın, Fenerbahçe’de form yakalayan Caner Erkin’e yer açmak istediği ve bu oyuncuyu Sercan Sararer’in yerine düşündüğü kaydedildi. Kalede Volkan Demirel ile savunmada Gökhan - Semih - Ömer Toprak ve Hasan Ali Kaldırım’ı görevlendirecek Avcı’nın, orta sahadaki tercihlerinde ise büyük değişiklik olmayacak. Avcı’nın, Estonya maçının yıldızları; Emre Belözoğlu ile Mehmet Topal’ı kesinlikle kesmeyi düşünmediği belirtildi.
Milli çalıştırıcının, oyun formatını ise 4-2-3-1’i olarak belirlediği bildirildi. Savunmanın hemen önündeki hatta Emre ile Mehmet Topal’dan vazgeçmeyecek olan Avcı’nın tartışmalara neden olan Selçuk İnan ‘ı kulübede tutacağı kaydedildi. Avcı’nın hücum hattı için son kararını bugün vereceği öğrenildi. Sol kalçasındaki ağrıları nedeniyle Burak Yılmaz’ın durumunun bugün belli olacağı bildirildi. Solda Caner Erkin’e şans tanıyacak Avcı, Burak’ın forma giymemesi halinde Umut’u ileri uca çekecek. Sağ kanatta ise Hamit’i görevlendirecek.

Haberin Devamı

Orman’dan ziyaret
Romanya’nın grubun lideri olarak karşılarına çıkacağını oyuncularına anlatan ve Estonya maçının başındaki hataların tekrarlanmamasını isteyen Avcı’nın, “Kontrolsüz güç, güç değildir. Bunu bilerek oynamalıyız. Çünkü Romenler boş alanda daha etkili olabilen, atağa çabuk çıkan bir takıma sahipler” dediği öğrenildi.
Öte yandan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman dün kampı ziyaret etti. Milli Takım yetkilileri de, Nevzat Demir Tesisleri’ni kendilerine açan siyah-beyazlıların başkanına teşekkür etti.

27 yıl sonra
Türkiye ile Romanya 24. kez karşılaşacak. Ay-yıldızlılar 23 maçta 4 galibiyet aldı. Romanya 12 kez kazanırken, 7 maç berabere bitti. Türkiye ile Romanya, 27 yıl sonra resmi maçta karşı karşıya gelecek. 13 Kasım 1985 tarihinde İzmir’de oynanan 1986 Dünya Kupası eleme maçından Romanya 3-1 galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Avcının planı kontrol

Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencileri dün akşam yapılan antrenmana gelerek Abdullah Avcı’ya çiçek verirken oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sol kalça kas grubunda ağrıları bulunan Burak Yılmaz ise antrenmana çıkmadı.

Avcının planı kontrol

Avcının planı kontrol

Avcının planı kontrol

Yazarlar