Skorer Avni Aker Stadyumu kokteyl ile tanıtıldı

Avni Aker Stadyumu kokteyl ile tanıtıldı

23.08.2008 - 21:36 | Son Güncellenme:

.

Avni Aker Stadyumu kokteyl ile tanıtıldı

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu yapılan modernizasyonlardan sonra düzenlenen kokteyl ile açıldı. Kokteyle Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
Kale arkası tribünlerinin kapasitesi artırılarak, sahaya yaklaştırıldığı Avni Aker Stadyumu’nun, Maraton tribünün çatısı kaldırılırken, kapalı tribüne ise asansör koyuldu. Kurban kesiminin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Sadri Şener, stadın yapımında yönetim kurulu üyeleri Celil Hekimoğlu ve Mehmet Tunç’un yoğun çabaları bulunduğunu belirterek, “Öncelikle bu stadın yerini bizlere bağışlayan rahmetli H.Avni Aker’i bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu sezon çok transfer yaptık. Bunun ne derece etkin olduğunu yarın akşam göreceğiz. Stadyum onarımı bize 1.5 trilyona mal oldu. Demirini Trabzon’lu işadamı Yaşar Kaptan Çebi’den aldık. Çimentosunu da Trabzon Çimento Fabrikası’ndan aldık. İkisi içinde kasamızdan para çıkmadı . Yalnızca GSGM ve TFF’den stadın modernizasyonu konusunda destek göremedik. Onlarda yardım gönderirse onlara da teşekkür ederiz. H Avni Aker’i UEFA standartlarında bir stadyum haline geldi ancak tek eksiğimiz otopark. Bunun içinde kamulaştırma yapmamız gerekiyor” diye konuştu. 

ÇİRKİN TEZAHÜRAT İSTEMİYORUZ
 Başkan Sadri Şener, Akyazı Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü de ifade ederek, “Akyazı yapılsa bile 3 yıl daha Avni Aker’de maç oynayacağız. Şu anda stadımız büyük oranda hazır ancak hala bazı eksiklikler var. Onları da Beşiktaş maçına kadar tamamlayacağız. Başkan Yardımcımız Muammer Saka, Maraton ve kale arkası tribünlerini kapatmayı teklif etti. Fenerbahçe tribünleri gibi bir projeyle buralar kapatılabilir. Ancak bunun maliyeti oldukça fazla. Onun için bir takım araştırmalar yapacağız. Yarın stadyumda ilk maçımızı oynayacağız. TFF çirkin tezahürat ya da sahaya atılan yabancı maddeler konusunda cezayı çok artırdı. Her taraftar sakin olmalı. Herkes yanındakini uyarmalı. Çünkü cezalar iki kat arttı” diye konuştu.
Kokteyle katılan

Yazarlar