Dünyadan Futbol Avrupa bu takımı konuşuyor

Avrupa bu takımı konuşuyor

05.02.2016 - 16:29 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek sezon amatör bir takım mücadele edebilir. Çünkü VVSB Hollanda Kupası'nda yarı finale yükseldi.

Avrupa bu takımı konuşuyor

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Hollanda'da amatör bir takım adeta bir mucizeye imza atıyor. Ülkenin amatör kulüplerinden VVSB önüne gelen rakipleri bir bir devirerek yoluna devam ediyor. Son olarak çeyrek finalde ikinci ligi ekibi Den Bosch ile karşı karşıya gelen sürpriz ekip, tek maçlı eliminasyon sisteminde oynanan karşılaşmayı deplasmanda 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi.

VVSB, 1975'ten bu yana bu seviyeden gelerek yarı finale çıkan ilk ekip oldu. 15 bin nüfuslu Noordwijkerhout kentini temsil eden takımda profesyonel futbolcu bulunmadığı belirtildi. Şimdi gözler yeni bir mucizenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine çevrildi.

Öte yandan kupanın yarı final eşleşmelerinin kura çekimi de yapıldı. Herkesi şaşırtan takım burada, çeyrek finalde lig lideri PSV'yi eleyen takımla eşleşti. Tamamı birinci lig ekipleri olan diğer yarı finalistler arasında, lig üçüncüsü Feyenoord'dan kurtulmayı başaran VVSB, Utrecht'e denk geldi. Diğer tarafta ise AZ Alkmaar ile Feyenoord finale kalmak için mücadele edecek.

Yazarlar