Skorer Avrupa çıkarması!

Avrupa çıkarması!

17.06.2009 - 02:27 | Son Güncellenme:

20-21 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası’nda bayanlarda 18, erkeklerde ise 21 olmak üzere toplam 39 sporcu ile mücadele vereceğiz

Avrupa çıkarması

Türkiye, Norveç’in Bergen kentinde 20 - 21 Haziran tarihleri arasında yapılacak Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası’na kalabalık bir kafile ile katılacak.
Ligde kalma adına büyük önem taşıyan müsabakada tüm kozları kullanmak isteyen Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu, üst düzey atletlerin son performanslarını da gözönünde bulundurarak milli takımı belirledi.
Bayanlarda 18, erkeklerde ise 21 olmak üzere toplam 39 sporcu ile mücadele edeceğimiz Avrupa Takımlar Şampiyonası aynı zamanda milli takım sporcularının Dünya Şampiyonası öncesi ciddi rakiplerle boy ölçüşebileceği önemli bir yarışma niteliğini taşıyacak.
Bergen’de mücadele edecek kafilede madalyaya en yakın atlet Olimpiyat ikincisi Elvan Abeylegesse olacak. Bayanlarda Elvan’ın yanısıra Nevin Yanıt, Türkan Erişmiş, Svetlana Sudak, Karin Melis Mey, Merve Aydın, Yeliz Kurt, Filiz Kadoğan, Ezgi Sevilmiş, Esen Kızıldağ, Pınar Saka, Dudu Karakaya, Nimet Karakuş, Özge Gürler, Çağdaş Aslan, Yağmur Damla Demiralp, Dilek Esmer ve Gülsüm Güneş kürsü mücadelesi verecek.
Erkeklerde ise Eşref Apak, Ercüment Olgundeniz, Selim Bayrak, Halil Akkaş, Fatih Avan, Tuncay Örs, Onur Demir, İsmail Aslan, Ali Ekber Yavaş, Emrah Altunkalem, Yahya Işık, İzzet Safer, Mustafa Delioğlu, Emrah Çoban, Kemal Koyuncu, Çağlar Kahramanoğlu, Hasan Cengiz, Haşim Yılmaz, Abdullah Sarı, Hüseyin Atıcı, Burak Kocabeyoğlu Türkiye’nin ligde kalması için ter dökecek.