Dünyadan Futbol Avrupa’da yeni çağ!

Avrupa’da yeni çağ!

26.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ve Real’in, B.Münih ve B.Dortmund tarafından hezimete uğratılması, Avrupa futbolunda Almanya’nın yükselişi olarak yorumlandı

Avrupa’da yeni çağ

Bayern Münih’in ardından Borussia Dortmund’un da bir İspanyol takımını farklı mağlup etmesi dünyada büyük yankı uyandırdı. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçlarında Barcelona’yı 4-0 yenen Bayern Münih’e, Real Madrid’i 4-1’lik skorla geçen Dortmund eklenince gözler birden İspanyol futbolunun içine düştüğü gerilemeye çevrildi.
Dikkat çekici bir diğer nokta ise Alman takımlarının başarısıydı. Şampiyonlar Ligi finalinde iki Alman takımının yer alma olasılığının çok büyük olduğuna çekilen haberlerde Bayern ve Dortmund’un performansları övüldü. Uluslararası haber ajansları ve gazeteler Alman futbolunun çıkışa geçtiğine dikkat çekerken, Reuters “Almanya yükseliyor”, Associated Press ‘Almanlar ezip geçiyor”, The Week “Avrupa futbolu yeni bir çağa giriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Lewangoalski!
Dortmund’un Real Madrid’i 4-1 ile geçtiği karşılaşmada takımının tüm gollerinin altına imzasını atan Robert Lewandowski de Alman ekiplerinin başarısı kadar yankı uyandırdı. Sergilediği performans ile Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 4 gol atan ilk oyuncu olan Polonyalı için ‘Lewangoalski’ yakıştırması yapıldı. Alman Stern, “Korkulu rüya Lewandowski” başlığını attı. İtalyan Tuttosport gazetesi, “Love-andowski” başlığını kullanırken, İspanyol El Mundo ise “Lewandowski Madrid’i ezdi” ifadesine yer verdi.
Öte yandan dün yıldız oyuncunun Bayern Münih’e transfer olacağı söylentileri de yayıldı. Dortmund çalıştırıcısı Klopp ise, “Lewandowski seneye de bizimle olacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Real Madrid geri dönecek’
Real Madrid cephesinde Borussia Dortmund karşısında alınan 4-1’lik mağlubiyete karşın turun geçilebileceğine dair umutlar tükenmiş değil. Eflatun beyazlıların geçmişte birçok kez önemli geri dönüşlere imza attığını hatırlatan İspanyol basını, 1975-76’da Derby County’ye 4-1 yenildikten sonra 5-1 kazanılan, 1984-85’te Arderlecht’e 3-0 kaybedilen ve sonra 6-1 kazanılan ve de 1985-86’da B.Mönchengladbach’a 5-1 kaybettikten sonra Real’in İspanya’da 4-0 kazandığı maçları hatırlatıyorlar.

Yazarlar