Süper Lig Avrupa kupalarında rakiplerimiz belli oldu!

Avrupa kupalarında rakiplerimiz belli oldu!

08.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, Konferans Ligi’nde de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un play-off’taki olası rakipleri belli oldu. Temsilcilerimiz tur atlarsa, genelde dişimize göre takımlarla karşılaşacak.

Avrupa kupalarında rakiplerimiz belli oldu

Cim-Bom, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda Olimpija Ljubljana’yı elemesi halinde play-off’ta, Klaksvik (Faroe Adaları) - Molde (Norveç) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Aslan, Olimpija Ljubljana’yı elerse, ilk maçı 22-23 Ağustos’ta deplasmanda, rövanşını da 29-30 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da oynayacak.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Olimpija’ya elenmesi durumunda ise Azerbaycan ekibi Karabağ ile Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki eşleşmesinin galibiyle UEFA Avrupa Ligi play-off’unda karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler, Konferans Ligi 3. eleme turunda Slovenya takımı Maribor’u geçmesi halinde, play-off’ta Hollanda ekibi Twente ile Letonya temsilcisi Riga arasındaki turun kazananı ile gruplara kalmak için karşı karşıya gelecek. Kuraya göre ilk maç 24 Ağustos’ta Kadıköy’de, rövanşı da 31 Ağustos’ta deplasmanda oynanacak.

Kartal, Konferans Ligi 3. eleme turunda, Azerbaycan takımı Neftçi Bakü’yü elediği takdirde, Yunanistan temsilcisi Aris ile Ukrayna’dan Dynamo Kiev arasında yapılacak karşılaşmadan galip gelen ekiple play-off mücadelesi verecek. Bu eşleşme gerçekleşirse, siyah-beyazlılar 24 Ağustos’taki ilk maçı deplasmanda oynayacak, rövanşı 31 Ağustos’ta Dolmabahçe’de olacak.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasında mücadele eden Adana Demirspor, Konferans Ligi ön elemelesinde Hırvat temsilcisi NK Osijek’i elemesi halinde rakibi Avrupa Ligi’nden gelecek. Avrupa Ligi 3. eleme turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile Belçika takımı Genk arasında oynanacak müsabakanın kaybedeni, ekibimizin rakibi olacak. Takımımız turu geçerse ilk maçı 24 Ağustos’ta deplasmanda, rövanşını ise 31 Ağustos’ta Adana’da oynayacak.