Skorer Avrupa ligleri

Avrupa ligleri

12.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atletico ağır yaralı... Bayern hız kesmedi... Udinese yükseliyor... Stoke moral depoladı...

Avrupa ligleri

İSPANYA

Haberin Devamı

Atletico ağır yaralı

La Liga’da Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid, Espanyol deplasmanında hezimete uğradı. Ev sahibi ekip gol perdesini 5. dakikada açtı. Verdu uzaklardan vurdu, takımını öne geçirdi. 7’de Verdu bir kez daha sahne aldı. 28 yaşındaki oyuncu, yaptığı vuruşla skoru 2-0’a taşıdı. 19’da Espanyollu Romariç ceza alanından yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu.
32’de bu kez Atletico golü buldu. Salvio’nun ortasına Falcao’nun kafası ilk yarının skorunu 3-1 olarak tayin etti. 2. yarı evsahibi ekip 54’de Garcia ile bir gol daha buldu. Maçın skorunu ise Arda belirledi. 83’te ceza sahası dışından yaptığı vuruş köşeden ağlara giden milli futbolcu golün ardından kenara gelirken, mücadele Espanyol’un 4-2’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

ALMANYA

Bayern hız kesmedi


Bundesliga’da lider Bayern Münih haftayı galibiyetle kapadı. Zorlu Stuttgart deplasmanına çıkan Bavyera ekibi 6. dakikada geriye düşmesine karşın mücadeleyi kazanmasını bildi. Gentner’in golüne 13. dakikada Mario Gomez ile yanıt vererek eşitliği sağlayan Bayern, 57’de bir kez daha sahneye çıkan golcü oyuncusuyla bu kez öne geçti ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Öte yandan ligdeki bir diğer karşılaşmada Borussia Dortmund, evinde Kaiserslautern ile 1-1 berabere kaldı. 27’de Kagawa’nın golüne konuk ekip, 60’da Türk futbolcu Olcay Şahan ile cevap verdi.

İTALYA

Udinese yükseliyor

Serie A’da Udinese sahasında Chievo’yu 2-1 yendi. Karşılaşmanın gol perdesi 68’de Antonio Di Natale ile açıldı. Ev sahibi 79’da Basta ile farkı 2’ye çıkardı. Chievo 83’te Paloschi ile farkı ancak 1’e indirebildi. Udinese bu galibiyetle Juventus’un önünde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

İNGİLTERE

Stoke moral depoladı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde kader maçına çıkacağı Stoke City Premier Lig’de, Tottenham’ı 2-1 mağlup etti.
Ev sahibi henüz 13. dakikada Etherington ile fileleri havalandırdı. Stoke, 43’te Delap’ın uzun taç atışıyla gelişen pozisyonda bir daha Etherington ile sonuca gitti ve durum 2-0’a geldi.
Tottenham, 62’de Modric’in düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Adebayor’un vuruşu farkı bire indirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Stoke City, 11 maçtır yenilmeyen rakibini mağlup etmeyi başardı.