Diğer Avrupa Şampiyonası'nda İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan zirveye çıktı!

Avrupa Şampiyonası'nda İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan zirveye çıktı!

14.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda İbrahim Çolak halkada, Ferhat Arıcan da paralel barda zirveye çıktı

Avrupa Şampiyonasında İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan zirveye çıktı

Mersin’deki organizasyona sporcularımız damga vurdu. Dünya Şampiyonu apoletli Çolak günün ilk altınını aldı. Arıcan, paralel barda rakiplerini geride bırakarak İstiklal Marşımızı bir kez daha söyletirken, kulplu beygirde de bronzu boynuna taktı.

Haberin Devamı

Mersin’de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası dün yapılan final müsabakaları ile sona erdi, sporcularımız aldıkları madalyalarla organizasyona damga vurdu.
Dünya Şampiyonu unvanı ile Mersin’e gelen ve en büyük madalya umudumuz İbrahim Çolak halkada kusursuz bir performans ortaya koyarak birinciliği rakiplerine kaptırmadı. Milli sporcumuz 15.000 puan alarak zirveye çıktı. Omuzundan geçirdiği ameliyattan sonra ilk kez büyük bir organizasyonda boy gösteren Çolak bu başarısıyla olimpiyatlardaki rakiplerine gözdağı verdi.
25 yaşındaki cimnastikçimize madalyasını Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi. Çolak ayrıca paralel barda da 4.’lüğü aldı. Halkadaki diğer temsilcimiz Abdelrahman Elgamal bitirişteki hatası nedeniyle madalyayı kılpayı kaçırdı.
Şanssız Abdelrahman
Şampiyonada Çolak’ın altını son olmadı. İlk olarak Ferhat Arıcan kulplu beygirde 14.433 puanıyla bronz kazanmayı başardı. Arıcan bununla yetinmedi ve Türkiye’ye asıl gururu paralel barda yaşattı. Milli sporcu 15.100 puanıyla zirveye çıkarak İstiklal Marşını bir kez daha dinlememesi sağladı.
Abdelrahman Elgamal ise barfikste büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Milli sporcumuz çok başarılı bir performans gösterdi, ancak son çıkan üç sporcuya geçilmesinin ardından kürsüyü bir kez daha kılpayı kaçırdı. Öte yandan çok iddialı olmadığımız atlama masasında da iki sporcumuz mücadele etti. Ferhat Arıcan 6., Ahmet Önder ise 8. sırada kaldı. Milliler günü toplamda 2 altın, bir bronz ile tamamladı.

Haberin Devamı

‘Şimdi sıra Tokyo’da’
Şampiyonada kendine güvenenleri şaşırtmayan ve halka aletinde altın madalya kazanan İbrahim Çolak çok mutlu olduğunu söyledi.Şampiyonada kendine güvenenleri şaşırtmayan ve halka aletinde altın madalya kazanan İbrahim Çolak çok mutlu olduğunu söyledi.Bu mutluluğu kelimelerle anlatmanın çok zor olduğunu belirten milli sporcu, “Küçüklüğümden beri Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda madalya almak istiyordum. Şu anda Avrupa ve dünya şampiyonluğum oldu. Onlara sahip olduğum için çok mutluyum. Hedefim olimpiyatlar, orada da takım arkadaşlarımla beraber güzel dereceler alacağımızı umut ediyorum” dedi.Omzundan geçirdiği operasyondan sonra ilk ciddi müsabakasına çıktığının da altını çizen Çolak, “Bu sene birçok kötü şey yaşadık. Ameliyat oldum, salgın nedeniyle çalışmalarımız aksadı, son olarak da bir İzmirli olarak depremi yaşadım. Bunlara rağmen pes etmedim ve madalya kazandım” diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun her zaman kendilerine destek olduğunu da sözlerine ekleyen milli sporcu, “Her başarımızdan sonra Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanımız bizleri arayıp tebrik ediyor. Her zaman yanımızda olduklarını göstermiş oluyorlar. Biz kendilerine destekleri için her zaman çok teşekkür ediyoruz. O destekler sayesinde bu başarılar geliyor.”

Haberin Devamı

‘Emeklerimin karşılığını aldım’
Paralel barda altın madalyanın yanında kulplu beygirde de bronz kazanan Ferhat Arıcan çok mutlu olduğunu belirtirken o da Tokyo Olimpiyatları’nı işaret etti. Arıcan, “Halkımıza bu madalyaları armağan ettiğim için mutluyum. Şu dönemde çok çalışıp, çok emek verdim. Emeklerimin de karşılığını aldım. Pandemide gerçekten çok çalıştım. Özellikle ekran başındakilerin bu zor süreçlerde biraz olsun da yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. Bu daha başlangıç, hedefimiz olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da yine aynı seriye devam edip daha da başarılı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan tebrik
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcular İbrahim Çolak ve Ferhat Arıcan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergilediği performansla Avrupa şampiyonu olmasının ardından aradığı Çolak ve Arıcan’ın başarısından gurur duyduğunu ifade etti, spora ve sporculara desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Bakan’dan mesaj
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şampiyonada madalya kazanan milli sporcuları kutladı. Bakan Kasapoğlu kutlama mesajında, büyükler kategorisinde birer altın ve bronz kazanan Ferhat Arıcan, altın madalya elde eden İbrahim Çolak, gençlerde birer gümüş ve bronz madalyaya uzanan Mert Efe Kılıçer ile iki bronz madalya alan Bora Tarhan’ı tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Milli cimnastikçilerimiz, son dönemlerde yakaladıkları başarı grafiğini yükselterek yollarına devam ediyorlar. Ev sahipliğimizde düzenlenen bu önemli şampiyonada tarihi bir başarı elde ederek bizleri gururlandıran sporcularımızın, başarısında emeği geçen başta aileleri olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyorum’

Şampiyona sonunda açıklamalarda bulunan Antrenör Yılmaz Göktekin de sporcularıyla gurur duyduğunu dile getirdi. Göktekin, “Ülkemizde yapılan Avrupa Şampiyonasında sporcularımızın bu şekilde performans göstermesinden, aslanlar gibi yarışmasından dolayı çok mutluyuz. Türk halkına madalyalarımız armağanımız olsun. Zaten bunun için çalışıyoruz. Ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek için. Bu bağlamda aldığımız madalyalar bizi mutlu etti” diye konuştu.

Madalya yağmuru
Milli cimnastikçilerimiz sadece dün değil, önceki gün de elde ettiği dereceyle organizasyona damga vurdu. Şampiyonada önceki gün takım halinde gümüş madalya kazanan sporcularımızın fırtınası önce gençlerde esti. Genç cimnastikçiler 1 gümüş, 3 bronz aldı. Ardından büyüklerde ise hem İbrahim Çolak’ın altını, hem de Ferhat Arıcan’ın altın ve bronzu Türk halkına büyük bir gurur yaşattı. Tek üzüntüyü halka ve barfikste 4. olarak kürsüye kılpayı kaçıran Abdelrahman Elgamal yaşadı.

Genç millilerden 1 gümüş, 3 bronz
Şampiyonada dün yarışan genç sporcularımız da 4 madalya ile alkışı kaptı. Bora Tarhan, yer, halka, atlama masası ve barfiks aletinde, Mert Efe Kılıçer de paralel bar ve barfiks aletinde madalya için yarıştı. Kılıçer barfiks aletinde topladığı 12 bin 933 puanla Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyaya uzandı. Kılıçer, paralel bar aletinde de 13 bin 266 puanla bronz kazandı.
Bora Tarhan ise halka aletinde 13 bin puan alarak Avrupa üçüncüsü olurken, atlama masasında da 14 bin 016 puanla ikinci bronzunu boynuna taktı. Türkiye, böylece gençler kategorisini 1 gümüş, 3 bronz ile noktaladı.

Yazarlar