Beşiktaş Avrupa'ya Cenk damgası

Avrupa'ya Cenk damgası

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon başından bu yana Beşiktaş’ın en etkili isimlerinden olan Cenk Tosun, Avrupa liglerinde de öne çıkmaya başladı.

Avrupaya Cenk damgası

Sezon başından bu yana Beşiktaş’ın en etkili isimlerinden olan Cenk Tosun, Avrupa liglerinde de öne çıkmaya başladı. Özellikle şampiyonluk yarışının kızıştığı son 3 haftada yedek kulübesinden büyük bir güç olarak takımına destek olan genç forvet başarısıyla alkış topladı. Galatasaray derbisinde yaptığı asistle yıldızlaşan 24 yaşındaki forvet, 2 gol ve 1 asistle son 3 haftanın en verimli ismi oldu. Ayrıca sezon geneline bakıldığında 5 gol ve 4 asistle, toplam 9 gole etki eden Cenk, Avrupalı rakipleriyle de kıyaslandı.

Haberin Devamı

OPTA’nın çıkardığı listede, Cenk Tosun 11 futbolcu arasında zirveyi Atletico Madrid’den Correa ile paylaştı. Siyah-beyazlı oyuncu, dünyaca ünlü yıldızları da solladı. Totti, Benteke, Lewandowski, Adrian Ramos, Morata ve Jese gibi isimler yedek kulübesinden gelip destek olma konusunda Cenk’in gerisinde kaldı.

‘Gol imparatoru Gomez’

Galatasaray’a attığı golle şampiyonluk yarışına bir kez daha damgasını vuran Mario Gomez, Alman basınından övgü aldı. Beşiktaş’ın derbi zaferini geniş olarak duyuran gazeteler ve internet siteleri, Gomez’in gol krallığına gitmesine benzetmelerde bulundu. Frankfurter gazetesi, derbi haberini, “Gol imparatoru Gomez. Mario Gomez attığı golle Galatasaray zaferini getirdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, Gomez ile Podolski’nin karşı karşıya geldiği derbi için, “Gomez, Poldi’yi devirdi, Beşiktaş’a galibiyeti getirdi” yorumunu yaptı. Spigel ise “Gomez attı, Beşiktaş kazandı” diye yazdı. Almanya Futbol Federasyonu resmi sitesi de Gomez’i manşete taşıdı. Haberde, “Gomez, Beşiktaş’ın derbi zaferinin öncüsüydü” ifadeleri yer aldı.

Derbi farkı

Beşiktaş derbide Galatasaray’ı istatistiklerde de solladı. Kartal şut sayısında 19’a 12, isabetli şutta 10’a 1, kornerde 6’ya 5 ve gol pozisyonunda 7’ye 3 üstünlük kurdu. Dev maçta topa daha fazla sahip olan taraf ise yüzde 55’e 45’le Cim-Bom oldu.

Yazarlar