Tenis Avustralya Açık'ta kalite kontrol! Hakemler iptal kararı verebilecek

Avustralya Açık'ta kalite kontrol! Hakemler iptal kararı verebilecek

19.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık’ta gözler oyuncular kadar takdir yetkisiyle iptal kararı verebilecek hakemlerde de olacak

Avustralya Açıkta kalite kontrol Hakemler iptal kararı verebilecek

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Ana tablo maçlarıyla bu gece Melbourne’de başlayacak dev tenis turnuvasında açıklanan hava politikasına göre, havanın kalitesine her gün 1 ila 5 arası puanlar verilecek. Beş numarada karşılaşmalar iptal edilirken, hakemler de sağduyularını kullanarak maçları erteleyebilecek

Sezonun ilk büyük tenis turnuvası Avustralya Açık’ta heyecan başlıyor. Melbourne kentinde, sert zemindeki maçlara ev sahipliği yapacak ünlü organizasyonda ana tablo maçları, bu geceyi yarın sabaha bağlayan TSİ 03.00’te start alacak ve Eurosport tarafından ekranlara getirilecek. Avustralya Açık bu sene ülkedeki hava kirliliği ile gündeme geliyor. Ülkedeki yangınlar nedeniyle nefes alıp vermeyi güçleştiren koşullar, eleme maçlarında sporculara büyük güçlük yaşattı. Erteleme ve iptallerin de gerçekleşmesinin ardından yetkililer, bir hava kalite politikası oluşturduklarını açıkladı.
Buna göre her gün havayla ilgili ölçümler yapılacak ve havanın kalitesine göre 1’den 5’e kadar puanlar verilecek. 1 numara iyi oynama koşulları, 5 numara ise en kötü durumu simgeleyecek. 5 numaralı kirlilik durumu, karşılaşmaların direkt olarak iptal edilmesini beraberinde getirecek.

Çatılar kapanacak
Hakemlere de ek yetkiler verildi. Buna göre maçın hakemi, oyunun devam ettiği herhangi bir anda oyunu durdurmaya, ya da karşılaşmayı iptal etmeye yetkili olacak. Açıklanan kalite politikası çerçevesinde bu durum ‘hakemin sağduyusu’ olarak nitelendirildi. Hakem burada, vicdanına göre karar verecek. Bu kararı verirken, uzmanların görüşü, görüş mesafesi, hava tahminlerindeki ve hava koşullarındaki değişimleri göz önünde bulunduracak.
Çatısı açılıp kapanabilen üç kortta, gerekli durumlarda bunların kapanması için maç durdurulacak. Korttaki hava kalitesi 5 puanın altına düşmesinin ardından oyun kaldığı yerden devam edecek.

Haberin Devamı

Yazarlar