Beşiktaş ‘AYDINUS UTANMALI’

‘AYDINUS UTANMALI’

23.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes maç sonrası twitter hesabından olayların gerçek sorumlusunun Fırat Aydınus olduğunu yazdı, “Utanmalısın bu kadar kötü olduğun için” yorumunu yaptı. Siyah-beyazlı oyuncu, Felipe Melo’yu da unutmayacağını belirtti

‘AYDINUS UTANMALI’

Uzatma dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan derbide yaşananlar için en ağır yorum Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes’ten geldi.
Siyah-beyazlı oyuncu, resmi twitter hesabından maçın hakemi Fırat Aydınus’a yüklendi. Fernandes attığı tweette, “Fırat Aydınus bu olayların gerçek sorumlusudur. Utanmalısın bu kadar kötü olduğun için. Ve tabii ki Felipe Melo’yu unutmayacağım. Kimseye saygısı yok ve uzun süre ceza almalı” dedi. Portekizli oyuncunun kısa bir süre sonra bu twetleri silmesi dikkat çekti.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise olaylarla ilgili gerekli açıklamayı bugün yapacaklarını ifade etti. Orman, karşılaşmanın hakem Fırat Aydınus tarafından tatil edilmesinin ardından, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, “Hepimizin sinir katsayısı yüksek. Şu anda bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Yarın (bugün) sabah yönetim kurulu toplantısından sonra gerekli açıklamayı yapacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

‘Bu kime yaradı?’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten, “Futbol Müsabaka Talimatı’nın 19. maddesi dikkate alınacak. Raporlar gelecek, incelenecek ve gerekli kararlar verilecek. Ligin hiçbir haftasında böyle bir şeyi hiç kimse istemez” dedi. Özerten, “Geldiğimde hoşuma gitti, tıklım tıklım müsabaka başladı. Ama niye bitiremiyoruz. Futboldan tat alalım. Bu kime yaradı. Ne oldu? Töleranslı olmak lazım. Melo’nun hareketi hakem tarafından cezalandırıldı. Bunlar olan şeyler. Olmayan şeylerden vazgeçmemiz lazım. Futbolun oyun olduğunu anlamamız lazım” diye konuştu.
Bu yaşananlarda cezanın önemli olmadığına dikkat çeken Özerten, “Bu hepimizin ortak meselesi. Yazık, günah. Federasyon ne yapabilir? Bu sadece bir birimin işi değil. Hep beraber bir şey yapmamız lazım. Emniyet, kanun bir başına ne yapabilir? Müebbet var, yine suç işleniyor. Ülkeye örnek olmamız lazım, ama olamıyoruz” ifadelerini kullandı.