ING Basketbol Süper Ligi Babaoğlu yenilgiyi yorgunluğa bağladı!

Babaoğlu yenilgiyi yorgunluğa bağladı!

14.01.2014 - 13:58 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk yarıyı Galatasaray Liv Hospital mağlubiyeti ile kapattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, Galatasaray Liv Hospital maçını oyuncuların yorulmasından dolayı kaybettiklerini söyledi.

Babaoğlu yenilgiyi yorgunluğa bağladı

Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının son maçında deplasmanda Galatasaray Liv Hospital'a 85-60 mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki 10. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 15 maçtan 5 galibiyet çıkartan Mersin ekibi, topladığı 20 puanla 13. sırada yer alıyor. Ligin ikinci yarısının ilk maçında 26 Ocak'ta deplasmanda Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu zorlu maçtan sürpriz bir sonuç almanın planlarını yapıyor.

Galatasaray Liv Hospital maçı ile ilk yarıyı ve ikinci yarıdan beklentilerini İHA muhabirine değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, Galatasaray Liv Hospital maçının zor geçeceğini önceden bildiklerini belirterek, "Galatasaray Liv Hospital'ın gücü ve kadro kalitesi zaten ortadaydı. Bizim açımızdan çok zor bir maç olacağını biliyorduk. Ancak 3 periyodun son 3 dakikasına kadar oyunda kaldık ve iyi mücadele ettik. Ama bu dakikadan sonra rotasyonda sıkıntımız olduğu için pek oyuncu değişikliği yapamadık ve oyuncularımız yoruldu. Rakibimizin kenardan giren oyunları da iyi olunca maçtan mağlup ayrıldık. Tabi zor da olsa galip gelmek isterdik ancak olmadı. Üzgünüz. Artık önümüze bakmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İKİNCİ YARI BİZİM İÇİN DAHA ZOR GEÇECEK"

İlk yarının kendileri açısından iyi geçmediğini vurgulayan Babaoğlu, "İlk yarıyı, ilk 7 hafta ve son 8 hafta olarak ikiye ayırmamız gerekiyor. Çünkü lige çok kötü bir başlangıç yaptık. İlk 7 haftada sadece bir galibiyet aldık. Bunun nedeni de kadrodan kaynaklanan sıkıntılarla uğraşmamız oldu. Daha sonra 8. haftadan itibaren toparlandık. Son 8 haftada 4 galibiyet alarak biraz nefes aldık. Şimdi ilk yarı bitti. İkinci yarının hazırlıklarına 19 Ocak Cuma günü yapacağımız antrenmanlarla başlayacağız. Ancak ikinci yarıda bizi daha zorlu maçlar ve fikstür bekliyor. Bu yüzden kendi eksiklerimizi tamamlamalıyız. Gerekirse takıma takviye yapmalıyız. Çünkü az oyuncuyla oynamanın sıkıntılarını maçlarda görüyoruz. Bir de Allah korusun sakatlık filan olursa bizi çok zor günler bekler" şeklinde konuştu.

Yazarlar