ING Basketbol Süper Ligi Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka'yı devirdi: 82-73

Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka'yı devirdi: 82-73

14.04.2022 - 02:05 | Son Güncellenme:

Avrupa Kupası’na konsantre olduğu dönemde iki maç üst üste kaybeden Bahçeşehir Koleji, sahasında konuk ettiği Darüşşafaka karşısında üç oyuncusunun 16’şar sayı ürettiği mücadeleyi kazandı, play-off yarışında yeniden avantaj yakaladı.

Bahçeşehir Koleji, Darüşşafakayı devirdi: 82-73

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki erteleme karşılaşmasında Bahçeşehir Koleji, konuk ettiği Darüşşafaka’yı 82-73 yenmeyi başardı, 27. maçında 15. galibiyetine ulaştı.Maça Oğuz’un boyalı alandan ürettiği sayılarla giren Bahçeşehir, ardından Berkay’dan gelen üçlüklerle arayı açıp, 7 farkı yakaladığı ilk çeyreği 20-14 galip tamamladı. Darüşşafaka Boothe’tan gelen üçlükle başladığı 2. çeyrekte Olaseni ile boyalı alanı etkili kullandı, özellikle ters eşleşmelerin hepsini artıya çeviren tecrübeli uzun takımını 31-30’da öne taşıdı. Ancak devre sonunda Hall sahneye çıktı, üst üste bulduğu 8 sayıyla ev sahibinin devreyi de 38-37 önde bitirmesini sağladı. 

Haberin Devamı

2. yarıda daha etkili bir hücum performansı sergiledi ev sahibi. Özellikle Kartal’ın devreye girmesiyle hücumdaki etkisini artırıp, farkı çift hanelere çıkardı, son çeyreğe de 61-51 üstün girdi. Daçka, Doğuş ile direnmeye çalışsa da son periyotta boyalı alanda Solomon’dan da skor katkısı alan Bahçeşehir Koleji, play-off yarışı için büyük önem taşıyan maçtan istediğini almayı başardı. Darüşşafaka ise 27. maçında 10. yenilgisini yaşayarak, ilk 4 yarışında yara aldı ve alttan gelen rakiplerinin biraz daha umutlanmasını sağladı.

‘Kritik bir maç kazandık’

Karşılaşmanın ardından galibiyeti değerlendiren Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, “Play-off yolunda kritik bir maçı kazandık. Mutluyuz, ama tabii ki işimiz bitmedi” dedi. Ernak şöyle devam etti: “Cumartesi günü evimizde Gaziantep ile oynayacağız ve hafta içinde FIBA Europe Cup’ta final serimize başlayacağız. Rakibimiz Darüşşafaka’yı mücadelesinden ötürü tebrik, tribünde ve ekranları başında bizi destekleyen Bahçeşehir Koleji ailesine teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

Yazarlar