Diğer Bakan Osman Aşkın Bak ve Thomas Bach bir araya geldi

Bakan Osman Aşkın Bak ve Thomas Bach bir araya geldi

07.10.2023 - 11:51 | Son Güncellenme:

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52'nci Genel Kurul Toplantısı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach bir araya geldi.

Bakan Osman Aşkın Bak ve Thomas Bach bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52'nci Genel Kurul Toplantısı'nda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile görüştü.

Haberin Devamı

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 52'nci Genel Kurul Toplantısına katılan Bakan Bak, yaptığı görüşmelerde Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Türkiyenin organizasyon düzenleme kabiliyetine ve olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğine değinildi. Ayrıca görüşmede, Türkiye ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin arasındaki işbirliğinin, güçlendirilerek devam etmesi konuşuldu. Thomas Bach, 2021 yılında IOC ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Dayanışma İçin Spor' (Sport for Solidarity) projesinin başarısından dolayı Bakan Bak'a teşekkür etti. Bakan Bak ise IOC'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen spor altyapısının yeniden yapılandırılması için yaptığı yardımlardan dolayı Thomas Bacha teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'de görüşmede hazır bulundu.

Yazarlar