Futbol Ballon D'Or (FIFA Altın Top Ödülü) ne zaman saat kaçta belli olacak?

Ballon D'Or (FIFA Altın Top Ödülü) ne zaman saat kaçta belli olacak?

11.01.2016 - 10:12 | Son Güncellenme:

FIFA Altın Top Ödülü sahibini buluyor. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Neymar'ın aday olduğu FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanan isim bu akşam açıklanacak. Son iki Ballon d'Or'un sahibi Ronaldo, 2015'te ezeli rakibi Messi ve Barcelona'nın yükselen yıldızı Neymar'la kıyasıya mücadele edecek.

Ballon DOr (FIFA Altın Top Ödülü) ne zaman saat kaçta belli olacak

Ballon d'Or günü geldi çattı. Bugün Zürih'te yapılacak olan FIFA Ballon d'Or ödül töreninde Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Neymar, 2015'in en iyisi olabilmek için yarışacak.

FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi bu akşam belli olacak. 2015 FIFA Altın Top Ödülü'nün sahibi, bu akşam TSİ 19.30'da İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek gala töreninde açıklanacak.

İlk olarak 23 kişiden oluşturulan listede, 3'e düşürülen adaylar arasında ödülü 2008, 2013, 2014 yıllarında kazanan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, ödüle 4 kez (2009, 2010, 2011, 2012) layık görülen Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi ve Altın Top'a ilk kez aday gösterilen Messi'nin Brezilyalı takım arkadaşı Neymar yer alıyor.

Galada ayrıca yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile fair play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini bulacak.

2013 ve 2014'te bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, üst üste üçüncü kez ödülü almak istiyor. Portekizli yıldız, 2015'teki oyunuyla futbolseverleri mesh ederken 17 Ekim 2015'te, Real Madrid tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

2015'te gösterdiği performansla eski ihtişamlı günlerine geri dönen Messi ise hem Barcelona'nın üç kulvarda da kupa kaldırmasında başrol sahibi oldu, hem de kendisi açısından harika bir sezon geçirdi. Leo ayrıca, Kral Kupası'nda attığı nefis golle, Alessandro Florenzi ve Wendell Lira'yla Puskas Yılın Golü adayları arasına katıldı.

Buna ek olarak Messi, ülkesi Arjantin'in Copa America'da final oynamasında büyük katkı sahibi oldu.

Brezilyalı Neymar ise tüm kulvarlarda attığı 39 golün yanı sıra Messi ve Suarez'le harika bir uyum içinde hareket etti ve Barcelona'nın geçtiğimiz sezonki başarısına büyük ölçüde katkı sağladı.

23 yaşındaki genç süperstar, 2010'dan bu yana bu ödülü domine eden Messi ile Ronaldo'nun önüne geçerek 2015 Ballon d'Or'u kazanmaya çalışacak.

Bu yıl, aktör James Nesbitt ve televizyon sunucusu Kate Abdo tarafından sunulacak olan Ballon d'Or ödül töreni, 11 Ocak Pazartesi TSİ 19.30'da başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayımlanacak.

Törende ayrıca, yılın teknik adamı ödülü de sahibini bulacak. Bu kulvarda ise Barcelona'nın çalıştırıcısı Luis Enrique, Bayern Münihli Pep Guardiola ve Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli yarışacak.

Yazarlar