ING Basketbol Süper Ligi Banvit’ten dev adım

Banvit’ten dev adım

01.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 1-1’e gelen yarı final serisinin üçüncü maçında Anadolu Efes’i ağırlayan Banvit, son çeyrekteki müthiş oyunuyla kazandı, seriyi 2-1’e taşıdı. Bandırma ekibi, 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği eşleşmede büyük avantaj yakaladı

Banvit’ten dev adım

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT?AVCI

Haberin Devamı

İstanbul’daki ikinci maçı kazanarak yarı final serisinde saha avantajını ele geçiren Banvit, Bandırma’da da Anadolu Efes’i 75-69 yenmeyi başardı, 2-1 öne geçip büyük avantaj yakaladı.
İlk dakikalarda Banvit’te Stimaç, Anadolu Efes’te ise Kerem Gönlüm etkili oldu, 4. dakika 12-12 geçildi. Banvit, Şafak ile 6. dakikada 16-15 öne geçtikten sonra, 8 dakikaya 11 sayı sığdıran Stimac ile arayı açtı, 23-15’te 8 farkı yakaladı. Önce Semih, ardından Ermal ile Sırp oyuncuya çözüm bulamayan Efes, iki 4 numarası Kerem ve Savanovic’i aynı anda sahada tutarak baskıyı artırdı, Stimac’ın kenarda olduğu bölümde 4-0 seri buldu, ilk periyot 23-19 tamamlandı.

Ene’nin kritik hamlesi
Rakibin boyalı alan üstünlüğünü azaltmak isteyen Efes, ikinci çeyreğe alan savunması ile başladı ve Banvit’in de dış şutlarda aksamasıyla skoru 23-21 yaptı. Stimac’ın yeniden oyuna girişi ile topu boyalı alana sokmaya başlayan ve daha uygun şut imkanları bulan Banvit, ilk üçlüğünü Serkan’la atarken, Bajramovic ve Mejia’nın da katkısıyla yeniden 35-27 ile farkı 8 sayıya çıkardı. Efes, rakibine Kerem Gönlüm ve Savanovic’in sayılarıyla direnirken, Kerem Tunçeri’nin üçlüğü devrenin 41-38 tamamlanmasını sağladı.
Farmar’ın üçlüğüyle skoru eşitleyen Efes, 5 dakika içindeki 10-2’lik serisiyle 48-43 öne geçti. Semih, Sinan ve Shipp’ten gelen sayılarla farkı 9’a (55-46) çıkaran Efes, alan savunması ile rakibini 11 sayıda tuttuğu 3. periyodu 59-52 üstün tamamladı.
Orhun Ene, İzzet’i 4 numaraya koyarak, daha çabuk bir takımla alan savunmasına başladı ve maçın en kritik hamlesini yaptı. İzzet’in de müthiş katkısı ile Efes bir türlü topu boyalı alana sokamayıp dış şutlarda da düşük yüzdeyle oynayınca ev sahibi Mejia-Davis ikilisinin etkili oyunuyla 35. dakikada 65-63 öne geçip, 37. dakikada 71-63 ile 8 farkı yakaladı. Kalan bölümde de etkili savunmasını sürdüren Banvit, salondan 75-69 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Dördüncü maç yarın

Banvit ile Anadolu Efes arasındaki yarı final serisinin 4. maçı yarın yine Bandırma’da oynanacak. Banvit, yine ev sahipliği yapacağı karşılaşmayı kazanması durumunda adını tarihinde ilk kez finale yazdıracak. Seriye denge gelmesi durumunda ise Galatasaray’ın finaldeki rakibini belirleyecek 5. ve son karşılaşma, çarşamba günü İstanbul’da Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanacak.

Yazarlar