Almanya Bundesliga 'Barça'dan acı çekerek ayrıldım'

'Barça'dan acı çekerek ayrıldım'

27.06.2014 - 19:23 | Son Güncellenme:

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, Barcelona kariyerine nokta koymanın canını fazlasıyla yaktığını itiraf etti.

Barçadan acı çekerek ayrıldım

Marca'ya konuşan Guardiola, "Barcelona'dan ayrılmak her zaman can yakar. Oradan acı çekmeden ayrılamazsnız. Yorgun olduğum için ayrılmıştım. Bu kimsenin hatası değildi. Sadece zamanı gelmişti." ifadelerini kullandı.

Jupp Heynckes yerine göreve gelmenin de büyük bir baskı yarattığını açıklayan genç çalıştırıcı, "Buradaki baskı kazanma baskısı değil. Unvanınızı koruma baskısı. Del Bosque bu konuda en iyisini söylemişti. Biz oyuncuları düşünüyoruz. Oyuncular da kendilerini düşünüyor. Ama bir takımın başarılı olması için egolardan arınmak gerek. Takım bir orkestra gibi olmalı ve herkes rolünü kabul etmeli." şeklinde konuştu.

Lionel Messi ile çalışmanın nasıl bir duygu olduğunu da tarif eden Guardiola, "Onunla çalışmak büyük bir zevkti. Özellikle onun gibi yıldızların dünyaya fazla gelmediğini düşünürsek ayrıcalıklı bir durumdu. O her zmaan sahada konuşan bir oyuncu ve hep tahminimden çok daha iyi oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde turlar geçildikçe sorumluluk almaktan çekinmezdi." dedi.