Futbol Barcelona şampiyon oldu!

Barcelona şampiyon oldu!

14.05.2016 - 21:28 | Son Güncellenme:

Barcelona şampiyonluğa uzandı. Temsilcimiz Arda Turan Atletico Madrid ile yaşadığı şampiyonluğun ardından Barcelona ile de La Liga şampiyonluğu yaşama başarısı gösterdi. Barcelona'ya galibiyeti ve şampiyonluğu getiren golleri 22, 38 ve 86. dakikalarda Luis Suarez kaydetti. İşte detaylar...

Barcelona şampiyon oldu

Barceolana, İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) deplasmanda Granada'yı 3-0 yenerek, Real Madrid'in 1 puan önünde 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

La Liga'nın 38. ve son haftasına takipçisi Real Madrid'in 1 puan önünde lider giren Barcelona, deplasmanda Granada'yı 3-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Barcelona'ya kritik deplasmanda galibiyeti getiren golleri 22, 38 ve 86. dakikalarda Luis Suarez kaydetti.

Bu sonucun ardından Barcelona sezonu 91 puanla zirvede tamamlarken La Liga'daki 24. şampiyonluğuna ulaştı.

Öte yandan Real Madrid de deplamanda Deportivo La Coruna'yı 2-0 mağlup ederek sezonu 90 puanla 2. sırada tamamladı.Real Madrid ve Atletico Madrid ile müthiş bir zirve yarışına giren Barcelona, rakibini 3-0 yenerek La Liga'da bu sezonun şampiyonu 'benim' dedi. Barcelona'ya zaferi getiren goller 22, 38 ve 86'da Luis Suarez'den geldi. Bu gollerle birlikte Suarez gol sayısını da 40 yaptı ve Gol Kralı olmayı başardı.

Haberin Devamı

Milli futbolcumuz Arda Turan yedek kulübesinde başladığı karşılaşmanın 79. dakikasında Ivan Rakitic'in yerine son 10 dakikada sahne aldı.

Aldığı galibiyet sonucunda puanını 91 yapan Barcelona, 90 puanlı Real Madrid'i arkasına bıraktı ve şampiyonluğa ulaştı. Granada ise ligi 39 puanla düşme potasının hemen üzerinde 16 sırada bitirdi.

Telsilcimiz Arda Turan bu şampiyonluğun ardından İspanya La Liga'da 2. kez bu sevinci yaşarken Real Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo'nun La Liga'da 1 şampiyonluğu bulunuyor.
Ronaldo bu sezon La Liga'da 35 gol atarken 40 golü bulunan Barcelonalı forvet Suarez'in ardından gol kralığından ikinci sırada kaldı.

Yazarlar