Basaksehir Başakşehir fırsat tepti

Başakşehir fırsat tepti

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi ile sezonu açan Başakşehir, ilk maçta evinde avantaj sağlayamadı. İlk yarı net bir penaltısı verilmeyen turuncu-lacivertliler, son dakikada da Cengiz Ünder ile net bir fırsatı harcadı

Başakşehir fırsat tepti

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Başakşehir sahasında Hırvatistan ekibi Rijeka ile 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Sezonun ilk maçını oynayan Başakşehir, karşılaşmaya dengede başladı. İlk 20 dakika kendi sahasında kalan temsilcimiz, daha sonra ön alana çıktı.

24. dakikada Doka’nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Rijekalı Bezjak topa eliyle müdahele etti ancak penaltı verilmedi. 27’deki kornerde de Doka’nın topu direkten döndü.

29. dakikada konuk takım duran topta tehlike bulsa da Volkan Babacan kalesinde devleşti. 54. dakikada Rijeka soldan hızlı gelen Gavranovic’in pasını alan Tomasov ile gole yaklaştı, kaleci Volkan yine başarılıydı.

Maçın kırılma anı son dakikada yaşandı.

90+2. dakikada Başakşehir’de orta alandan aldığı ara pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Cengiz Ünder, kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak kaleciyi aşamadı.

Haberin Devamı

Emre rekor kırdı
Başakşehir’de Rijeka ile oynanan maça ilk 11’de başlayan Emre Belözoğlu, Türk futbol tarihine geçti. Kariyerinde 102. kez bir Avrupa kupası maçında yer alan Emre, ülke futbolunun en fazla forma şansı bulan ismi oldu.
Emre; Galatasaray, Inter, Fenerbahçe, Atletico Madrid ve Başakşehir ile Avrupa kulvarında boy gösterdi.
Penaltı itirazı
Başakşehir’de uzun süre penaltı tartışması yaşandı. Maçın 24. dakikasında Doka’nın ortasına Rijeka’dan Bezjak kale önünde eliyle müdahale etti. Ancak Norveçli hakem Erik Edvartsen devam kararı verdi, bunun üzerine turuncu-lacivertliler uzun süre itirazlarda bulundu.
Pereira takipte
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligin ilk haftasında karşılaşacakları Başakşehir’i yakından takip etti. Portekizli hoca, Rijeka maçını tribünden izledi.