Basaksehir Başakşehir'de Emre Belözoğlu fırtınası! Avrupa'da namağlup zirvede

Başakşehir'de Emre Belözoğlu fırtınası! Avrupa'da namağlup zirvede

13.10.2022 - 21:39 | Son Güncellenme:

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir, Avrupa'daki serisini Rigas Skola'yı konuk ettiği mücadelede de sürdürdü. Kalesini gole kapatan ve Avrupa'ya damgasını vuran Emre Belözoğlu'nun öğrencileri namağlup liderliğini devam ettirdi.

Başakşehirde Emre Belözoğlu fırtınası Avrupada namağlup zirvede

Bu sezon hem Avrupa'da hem de ligde adeta fırtına gibi esen Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir, Konferans Ligi A Grubu 4. haftasında Letonya ekibi Rigas ile karşı karşıya geldi. 42 yaşındaki teknik adam, ilk 11'de şu isimleri tercih etti: Volkan Babacan, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Touba, Hasan Ali Kaldırım, Biglia, Berkay Özcan, Aleksic, Deniz Türüç, Serdar Gürler, Okaka.

Haberin Devamı

DENİZ TÜRÜÇ GOL PERDESİNİ AÇTI

Maça hızlı ve etkili başlayan Başakşehir, 11. dakikada öne geçmeyi başardı. Sağ kanatta topla buluşan Deniz Türüç, ceza sahasına girip soluna çekerek şutunu gönderdi. Top uzak köşeden filelerle buluştu.

Başakşehirde Emre Belözoğlu fırtınası Avrupada namağlup zirvede

OKAKA'DAN İKİ GOL BİRDEN

Başakşehir'in golcü futbolcusu Stefano Okaka 45. dakikada sahneye çıktı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Berkay ortasını yaptı. Ön direkte kafa vuruşunu yapan Okaka, fileleri havalandırdı ve Başakşehir'i 2-0 öne geçirdi.

72. dakikada bir kez daha fileleri havalandıran Okaka, takımını 3-0 öne taşıdı. Traore'nin sağ çaprazdan vuruşunun kaleciden dönmesinin ardından topu önünde bulan Okaka, golünü kaydetti.

Başakşehirde Emre Belözoğlu fırtınası Avrupada namağlup zirvede

NAMAĞLUP LİDER

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi A Grubu 4. haftasında Letonya ekibi Rigas'ı 3-0 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Bu sezon Avrupa'da yenilgi yüzü görmeyen turuncu-lacivertliler aynı zamanda grup aşamasında kalesini de gole kapamayı başardı. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ön eleme turlarında ise Maccabi Netanya, Breidablik ve Antwerp'i eledi.

Haberin Devamı

2 TAKIMDAN BİRİ

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir bu sezon Avrupa kupaları grup aşamasında oynadığı 4 müsabakada kalesinde henüz gol görmedi. Turuncu-lacivertliler bu süreçte 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri Avrupa kupalarında mücadele eden 96 takım arasında gol yemeyen 2 takım arasında yer aldı. Başakşehir'le birlikte Club Brugge kalesini gole kapattı.

Başakşehirde Emre Belözoğlu fırtınası Avrupada namağlup zirvede

18 MAÇTA TEK YENİLGİ

Avrupa kupaları ve Spor Toto Süper Lig'de muhteşem bir performans sergileyen turuncu-lacivertliler bu sezon 18 maça çıktı. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri bu süreçte 4 beraberlik ve 13 galibiyet alırken yalnzca ligde Sivassspor'a 2-0 mağlup oldu.

Yazarlar