Futbol "Başarılı ve özverili bir dönemdi"

"Başarılı ve özverili bir dönemdi"

22.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığından istifa eden Yıldırım Demirören'in görev süresince önemli hizmetler verdiğini vurguladı.

Başarılı ve özverili bir dönemdi

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Yıldırım Bey hakikaten başarılı, özverili bir yönetim dönemi geçirdikten sonra, işlerinin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevi bıraktı. Kendisine özverili çalışmaları ve katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kendi takdiridir, saygı duyuyoruz” derken, Demirören zamanında açılan Riva Tesisleri’ne övgüler yağdırdı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki mücadelesini değerlendiren Kasapoğlu, “Şenol Güneş hocamız başladı. 1 Haziran itibarıyla tam olarak başlayacak. Şu an ilgili maçlarda görevli. Kampta ciddi bir heyecan var, dinamizm var. Bunu gözlemledik. Hocamızla birlikte oluşan ciddi bir sinerji var. İnşallah takımımızın önümüzdeki maçları güzel şekilde, galip gelerek atlatacağına inanıyorum” dedi.
Futbolcuların dinamizme sahip olmasının ve Şenol Güneş’in hem geçmişteki milli takım başarıları hem de Beşiktaş’ta elde ettiklerinin önemli olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Milli takım adına, yarınlar adına çok ümitli olduğumu ifade etmek istiyorum. Dün gördüğümüz tablo da zaten bunu pekiştirdi” ifadelerini kullandı.
Milli takımda gençleştirme çalışmalarının da olduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, “Önceki dönemlere göre genç bir milli takımımız var. Bu da bir heyecan ve dinamizm katıyor” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Kasapoğlu, milli takımın 2020 Avrupa Şampiyonası’na gideceğine inandığını dile getirdi.
‘Çok duygulandım’
Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığından istifasına değinen Kasapoğlu, şunları söyledi:
“Yıldırım Bey hakikaten başarılı, özverili bir yönetim dönemi geçirdikten sonra, işlerinin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevi bıraktı. Kendisine özverili çalışmaları ve katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kendi takdiridir, saygı duyuyoruz. Hüsnü Güreli Bey genel kurula kadar devam edecek. Kendisi de zaten federasyonun içinden geldi. Tecrübeli, iyi birikimi olan, yönetici bir isim. Federasyonumuzun zaten oluşmuş bir kurumsal yapısı var.”
Federasyonun Riva’daki tesislerini de dün ziyaret ettiklerini hatırlatan Kasapoğlu, “Gerçekten muhteşem bir tesis. Takımlarımız hem orada kamp yapıyorlar hem de federasyonumuzun idari yönden işlemleri orada gerçekleşiyor. Orayı da görünce ayrı gururlandım. Çünkü bakanlığımızın Spor Toto Teşkilatı ile ciddi katkıları var. O anlamda da oradaki devasa tesislerle birlikte, takımımızın yeni heyecanı, yeni ekibimizle, gençlerimizle beraber, inşallah milli takım adına çok daha güzel yarınları ümit ediyorum” diye konuştu.
‘Önce altyapı konuşulmalı’
Bakan Kasapoğlu, yabancı oyuncu konusunun Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumluluğunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Onların çalışmaları var. Burada yabancı sayısını konuşmaktansa, ülkemizde altyapıyı konuşmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Altyapı vazgeçilmezimiz olmalı. Burada temel şart üretim. O yüzden yetiştireceğiz, altyapıya daha çok yatırım yapacağız. Güzel modeller var. Altınordu ve Bursaspor gibi. Bunları arttırmamız gerekiyor. Bizim tüm branşlarda yetiştirme, eğitme ve altyapı yatırımlarını desteklemekten başka yolumuz olmadığını düşünüyorum. Kulüplerimiz, finansal sorunlardan dolayı altyapıyı çıkış noktası olarak görüyorlar. Bu da önemli bir kazanım oldu diye düşünüyorum.”
‘VAR iyi anlatılmalı’
Kasapoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin iyi bilinmesi ve anlatılması gerektiğini dile getirerek, “VAR, öncellikle minimum müdahale ve maksimum yarar ilkesine göre çalışan bir sistem. Yeni bir sistem. Bu sistemin yavaş yavaş oturacağına inanıyorum. Elbette teknoloji yardımcı bir unsur. Hakemlere yardımcı olması amacıyla devreye alınan bir unsur. Önemli olan insan faktörü. Biz hakemlerimize bu çerçevede güveniyoruz. Bu sistemin iyi bilinmesi ve anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Esas unsurun hakem olduğunu unutmamak lazım. Hakemlerimize güveniyoruz” diye konuştu.
'Darboğaz ortada’
Kulüplerin yaşadıkları mali sıkıntıların ortada olduğunu dile getireren Bakan Kasapoğlu, “Her kulübün durumu farklı. Finansal anlamda iyi kulüplerimiz de var ama çoğunluğunun sıkıntı yaşadığı doğru. Artık ayağını yorganına göre uzatma felsefesine rağbet edeceklerini düşünüyorum. Bu manada kulüplerin yönetim anlayışlarının şeffaflık ve rasyonellik boyutuyla daha farklı dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Kulüplerin yanlış yönetilmeleri neticesinde gelinen darboğaz ortada. Bir yapılandırma çalışması var. Ondan sonra güzel yönetilirlerse rahat olacaklarını düşünüyorum” dedi.
Statlarımız dört dörtlük
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora ve sporcuya verdiği değere her gün şahit olduklarını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Ciddi tesisleşmemiz var. Sadece futbolda değil, tenis kortlarımız, basketbol ve voleybol ile yüzme alanları. Tesisleşmemiz gerçekten mükemmel. Statlarımız dört dörtlük. Batıda olmayan statlar bizde var. İnsanlarımızın spor alışkanlığını kültür düzeyine çıkartarak daha verimli kılmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar