Basaksehir Başka bir arzunuz!

Başka bir arzunuz!

22.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir'in şampiyonluk, Trabzonspor'un Avrupa Ligi umutları mucizeye kaldı, puan farkını 4'e çıkaran Beşiktaş mutlu sona çok yaklaştı: 0-0

Başka bir arzunuz

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bordo-mavili takım haftanın en kritik maçına çok istekli başladı, ilk yarıda sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci devre kimlik değiştirerek kontrolü ele geçiren Başakşehir, Visca ile yakaladığı fırsatları bir bir harcayınca altın değerinde 2 puanı Trabzon’da bıraktı.

Süper Lig’in 32. haftasında Medipol Başakşehir, Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı ve Beşiktaş ile puan farkının 4’e çıkmasına engel olamadı.

İleri uçta Cengiz Ünder gibi yaratıcı bir ismin cezalı olması, defansta ise Bekir-Epureanu uyumsuzluğu Başakşehir’i ilk yarıda etkiledi. İki defans oyuncusunun Başakşehir’de topla en çok buluşan isimler oluşu da atağa çıkışlarını yavaşlattı. Çalışan, koşan Visca ve Adebayor da ileride yalnız kaldı.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer ise soldan Bero ve Mas, sağdan Olcay’la Ndoye’u beslemeye çalıştı. Yusuf Yazıcı da ortadan takımını iyi yönetti. Uzaktan şutlarla gol arayan Trabzonspor’un en tehlikeli atağı 30. dakikada gelişti. Olcay’ın pasıyla topla buluşan Yusuf Yazıcı, kaleye yüzünü döner dönmez şutunu çekti, Volkan uzanarak gole izin vermedi.

Şanssız Yusuf

Adebayor’un ikinci yarıda maça devam edemeyişi Başakşehir’i biraz daha oyundan düşürdü. Trabzonspor ise rakibin hatalarını iyi değerlendirdi. Günün çalışkan ismi Yusuf 52’de şansını denedi. Vuruşu savunmaya ardından da direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Kaybetmemek için tüm riskleri alan ve ilk yarıya göre daha iyi pas yapan Başakşehir ardı ardına pozisyonlar buldu. 66’da Visca’nın sağ çaprazdan sert şutu direğin dibinden dışarı çıktı.

Onur devleşti

68’de ise Mustafa Pektemek zor olanı başardı. Visca vurdu, direkten gelen top Mustafa’ya çarparak kaleye değil, dışarı gitti. 79’da belki de Başakşehir galibiyet golünden oldu. Visca, Onur ile yine karşı karşıya kaldı. Tecrübeli kaleci gole izin vermedi. Uzatmalarda yıldız oyuncu son kez şansını denedi, Onur yine başarılıydı.

Başka bir arzunuz