Basketbol "Basketbolu yaymak istiyoruz"

"Basketbolu yaymak istiyoruz"

03.09.2012 - 15:03 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başkanlığına aday olan Ali Doğan, ”Basketbolu üniversitelerdeki gençlerle buluşturmak, basketbolu yaymak istiyoruz” diye konuştu.

Basketbolu yaymak istiyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başkanlığına aday olan eski Ülkerspor Kulübü Başkanı Ali Doğan, basketbolu Anadolu’daki üniversitelerdeki gençlerle buluşturmak, basketbolu yaymak istediklerini bildirdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Doğan, Ankara’nın Anadolu’nun merkezi olması nedeniyle büyük önem taşıdığını belirterek, ”Basketbolu Anadolu ile buluşturmalıyız. Ankara mihenk taşı ve bu açıdan çok önemli” dedi.

Sporun insan hayatının bir parçası olduğuna işaret eden Doğan, ”Birleşmiş Milletler yaptığı bir çalışma sonucunda dünyadaki sıkıntıları 3 ortak başlıkta toplamak istemiş ve bu başlıkları iklim, çevre ve gençlik olarak belirlemiş. Elektronik çağda yaşıyoruz ve asosyal bir nesil geliyor. (Bu nesli nasıl sosyalleştirip, sıkıntı ve stresten arındırırız?) diye düşünmüşler. Karşılarına spor çıkmış” diye konuştu.

Ali Doğan, Türkiye’de ekonominin geliştiğini, bunun paralelinde spor salonlarının çoğaldığına dikkati çekerek, ”Çoğaldı ama yeterli değil. Anadolu’nun bir çok yerinde üniversiteler açıldı. Basketbolu bu üniversitelerdeki gençlerle buluşturmak, basketbolu yaymak istiyoruz” dedi.

Adaylığının basketbol camiası tarafından olumlu karşılandığını anlatan Doğan, ”Henüz hiçbir olumsuz tepki almadık. Anlatacak çok şeyimiz var, bunları zamanı geldiğinde anlatacağız” diye konuştu.

TBF Olağan Genel Kurulu 18 Eylül Salı günü Ankara’da yapılacak.

Yazarlar