Almanya Bundesliga Bayern Münih'te favori aday Xabi Alonso

Bayern Münih'te favori aday Xabi Alonso

22.02.2024 - 11:58 | Son Güncellenme:

Thomas Tuchel ile sezon sonu yollarını ayıracağını açıklayan Bayern Münih, bu sezon BUndesliga'da Leverkusen'le fırtınalar estiren Xabi Alonso'yu gündemine aldı.

Bayern Münihte favori aday Xabi Alonso

Bayern Münih'te Thomas Tuchel dönemi bu sezon sonu resmen sona erecek. Kulüp, Alman teknik adamın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı. Tuchel'in ayrılığının açıklanmasının ardından gözler yeni adaylara çevrildi.

Haberin Devamı

Bild'de yer alan habere göre Tuchel'in ayrılığı sonrası Bayern Münih için favori aday Bayer Leverkusen Teknik Direktörü Xabi Alonso...

Haberde Bayern Münih cephesinin Xabi Alonso için umutlu olduğu vurgulandı. Bayern Münih Denetim Kurulu üyesi Karl-Heinz Rummenigge'nin Xabi Alonso ile iyi anlaştığı ve İspanyol teknik adamla temasa geçtiği aktarıldı.

Bayern Münih yönetiminin yaz aylarında yapacağı yeni yapılanmayı Xabi Alonso'ya aktaracağı ifade edildi. Jürgen Klopp'un Liverpool'dan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmak istememesinin ardından Bayern'de tek ve favori konumdaki adayın Xabi Alonso olduğu belirtildi.

Bayern Münihte favori aday Xabi Alonso

ALONSO, LIVERPOOL İÇİN DE ADAY

Bild'de yer alan haberin detayında Jürgen Klopp'un Liverpool'dan ayrılmasının ardından İngiliz devi için adı geçen isimlerin başındaXabi Alonso'nun yer aldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Bayer Leverkusen'in 2026'ya kadar sözleşmesi bulunan Xabi Alonso için Liverpool, Bayern ve Real Madrid gibi üst düzey kulüplerden teklif gelmesinde halinde görüşmeye hazır olduğu aktarıldı.

Ayrıca Bayer Leverkusen'in basında çıkan birçok iddianın aksine Xabi Alonso'nun takımda kalacağını düşünüyor. Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Simon Rolfes geçtiğimiz günlerde Xabi Alonso'nun durumu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Rolfes, "Xabi Alonso ile devam edeceğimizden eminim. Gelecek yıl kesinlikle en iyi takıma sahip olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bayern Münihte favori aday Xabi Alonso

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AKSAMAYA YOL AÇABİLİR

Bild, Bayern Münih'in Xabi Alonso ile görüşmelerini sıklaştırması durumunda Bayer Leverkusen'in şampiyonluk yolunda aksama yaşanabileceğini iddia etti. Habere göre Alonso'nun mevcut sezonda rakibi FC Bayern'e doğrudan transfer olma taahhüdünde bulunması, hatta somut görüşmelerde bulunmasının pek olası olmadığı değerlendiriliyor.

Yazarlar