Almanya Bundesliga Bayern Münih'te şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı! Efsane isim sert çıktı

Bayern Münih'te şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı! Efsane isim sert çıktı

28.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayern Münih, Bundesliga’nın son haftasında deplasmanda Köln’ü 2-1 mağlup ederek üst üste 11. şampiyonluğunu ilan etti. Başkan Herbert Hainer, şampiyonluk maçının bitiminden sonra teknik ekibin efsaneleri ile yollarını ayırdı. Bu olayın perde arkası ortaya çıktı ve sebebi dikkat çekti.

Bayern Münihte şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı Efsane isim sert çıktı

Bundesliga'nın 34. haftasına lider giren Borussia Dortmund, ayağına gelen fırsatı kullanamadı. Kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacak olan Dortmund, evinde Mainz'le 2-2 berabere kaldı. Köln'ü deplasmanda 2-1'le geçen Bayern Münih, üst üste 11. kez ipi göğüsleyen taraf oldu. Şampiyonluğun ardından Bavyera ekibinde flaş bir ayrılık yaşandı ve bu ayrılığın perde arkası ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KÖLN DEPLASMANINDA ZORLANDI

Yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisi geçtiğimiz hafta sonlanan Thomas Tuchel'li Bayern Münih, evinde Leipzig'e kaybetmiş ve liderliği Dortmund'a kaptırmıştı. RheinEnergie'de 8. dakikada Kingsley Coman'la öne geçen Alman devi, maçı kontrollü olarak sürdürdü. Dortmund, 2-1 gerideyken Köln, 81'de Dejan Ljubicic'in penaltı golüyle eşitliği yakaladı.

Bayern Münihte şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı Efsane isim sert çıktı

FİŞİ MUSIALA ÇEKTİ! ŞAMPİYON BAYERN MUNIH

Zafer için tek yolu 3 puan olan Bavyera ekibi, rakip kalede art arda pozisyonlar bulurken kilidi açan isim Jamal Musiala oldu. 85'te Noussair Mazraoui'nin yerine oyuna giren, 89'da attığı golle 3 puanı getiren 20 yaşındaki süperstar, takımına 2-1'lik galibiyeti ve şampiyonluğu getiren isim oldu.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 11’İNCİ ŞAMPİYONLUK

Sezonu 71 puan ve averajla Dortmund'un önünde tamamlayan Bayern, ipi göğüsleyen taraf olmayı başardı. Almanya ligine adeta ambargo koyan Bayern Münih, muhteşem zaferiyle üst üste 11. kez şampiyon olma başarısı gösterdi.

Bayern Münihte şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı Efsane isim sert çıktı

AYRILIKLAR YAŞANDI

Başkan Herbert Hainer, şampiyonluk maçının bitiminden 15 dakika sonra CEO Oliver Kahn ile sportif direktör Hasan Salihamidzic'in görevine son verdi.

Oliver Kahn maçın ardından tepkili açıklama yaptı.

"KUTLAMAMA İZİN VERİLMEDİ"

Kahn açıklamasında; "Oyuncularla şampiyonluğu kutlamak istemiştim. Buna izin verilmedi." dedi.

AYRILIK KARARINA GİDEN YOL

Bayern Münih'te Julian Nagelsmann ile yollar sürpriz bir kararla ayrılmıştı. Bu kararın arkasında da Kahn ve Salihamidzic bulunuyordu. Karar alındığında Bayern Münih, milli aradan hemen önce Bundesliga liderliğini Borussia Dortmund'a kaptırmıştı.

Şampiyonlar Ligi'nde ise PSG'yi eleyen Alman devi, çeyrek finale yükselmişti. Nagelsmann'ın görevine son verilmesinde, BILD'in muhabiri Lena Wurzenberger ile ilişki yaşaması ve bu ilişkinin Nagelsmann'ın soyunma odasında oyuncularla olan iletişimini bozduğu iddiası önemli yer kapladı.

Münih'in oyuncuları hocalarına güvenmiyordu çünkü hocayla paylaştıkları gazetede yayınlanacak diye korkuyorlardı.

Bayern Münihte şampiyonluk sonrası ayrılıkların perde arkası ortaya çıktı Efsane isim sert çıktı

Yazarlar