Almanya Bundesliga Bayern Münih'te Tuchel dönemi sona erdi! Sacha Boey'in yeni teknik direktörü için 5 aday

Bayern Münih'te Tuchel dönemi sona erdi! Sacha Boey'in yeni teknik direktörü için 5 aday

21.02.2024 - 12:56 | Son Güncellenme:

Bayern Münih, Thomas Tuchel'in sezon sonunda görevden ayrılacağını duyurdu.

Bayern Münihte Tuchel dönemi sona erdi Sacha Boeyin yeni teknik direktörü için 5 aday

Bayern Münih, teknik direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayırıyor. Kulüpten yapılan açıklamada, Alman teknik adamın sezon sonunda görevden ayrılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Tuchel, "Bu sezonun bitmesiyle birlikte yollarımızı ayırma konusunda anlaştık. O zamana kadar ben ve teknik ekibim, maksimum başarıyı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

BAYERN DE RESMEN AÇIKLADI

Bayern Münih, Tuchel ile yolların sezon sonunda ayrılacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada "FC Bayern Münih ve Thomas Tuchel, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan işbirliklerini 30 Haziran 2024 tarihinde sona erdirme kararı aldı. Bu karar, CEO Jan-Christian Dreesen ve Thomas Tuchel arasında yapılan dostane bir görüşmenin sonucudur." denildi.

FC Bayern CEO'su Jan-Christian Dreesen ise "Açık ve iyi bir diyalogla, işbirliğimizi yaz aylarında karşılıklı anlaşmayla sona erdirme kararına vardık. Hedefimiz 2024/25 sezonu için yeni bir teknik direktörle sporu yeniden organize etmek. O zamana kadar, kulüpteki her bireyden Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga'da mümkün olan en üst seviyeye ulaşmaları isteniyor. Bu konuda takımı da açıkça sorumlu tutuyorum. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde, ilk maçta Lazio Roma'ya 1-0 yenilmemize rağmen, taraftarlarımızın da desteğiyle tıklım tıklım dolu Allianz Arena'da çeyrek finale çıkacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADAYLAR BELLİ OLDU

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel'in görevden alınmasının ardından gözler yeni teknik direktör adaylarına çevrildi. Bild, Xabi Alonso, Zinedine Zidane, Antonio Conte ve Sebasitan Hoenes'i olası adaylar olarak belirledi. Ayrıca Jose Mourinho'nun da Bayern Münih için istekli olduğu vurgulandı.

Bild'de yer alan habere göre İtalyan basınında çıkan Zinedine Zidane haberleri gerçeği yansıtmıyor ve Bayern yönetimi Fransız teknik adamla henüz iletişime geçmedi. Haberde henüz Bayern, Zidane ile iletişime geçmese de tecrübeli teknik adam bu görevi kabul edebilir.

Bayern Münihte Tuchel dönemi sona erdi Sacha Boeyin yeni teknik direktörü için 5 aday

İngiltere'den The Athletic, Bayern Münih yönetiminin Xabi Alonso'yu gündemine aldığını iddia etti. Bild'de yer alan haberde "Ancak Bayern'in patronları da Alonso konusunda henüz bir karar vermiş değil." denildi.

Bild'de yer alan haberde Roma'dan ayrılan Jose Mourinho, Bayern Münih'in teknik direktör adaylarınmda öne çıkan isim olarak dikkat çekiyor. Antonio Conte'nin de Bayern Münih için iyi bir alternatif olabileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Bild'de yer alan haberde Stuttgart Teknik Direktörü Sebastian Hoeness'in Bayern Münih için ideal bir tercih olabileceği ve yaz aylarında genç teknik adamın göreve gelebileceği aktarıldı.

Bayern Münihte Tuchel dönemi sona erdi Sacha Boeyin yeni teknik direktörü için 5 aday

Yazarlar