Milli Takım BBC muhabirinden Arda Güler itirafı! 'Kimse o geceden sonra unutmadı'

BBC muhabirinden Arda Güler itirafı! 'Kimse o geceden sonra unutmadı'

09.02.2024 - 18:57 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye ile Galler'in aynı grupta yer almasının ardından BBC muhabirinden değerlendirme geldi. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde de Türkiye ile aynı grupta yer aldıklarını belirten Galli gazeteci, Arda Güler ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

BBC muhabirinden Arda Güler itirafı Kimse o geceden sonra unutmadı

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. 2024 Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'ye rakip olan Galler'in UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Futbol Takımı ile aynı gruba düşmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

BBC'nin Galler muhabiri Chris Wathan, 6 Eylül'de oynananacak ilk maç öncesi değerlendirmelerde bulundu. UEFA Uluslar Ligi'nde grubun favorisinin Türkiye ile Galler olduğunu belirten Chris Wathan şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Galler ve Türkiye iki favori gibi görünüyor. Ancak Galler geçmişte Karadağ karşısında da acı çekti ve rakip kim olursa olsun hiçbir maçı hafife alamazlar. EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'e pahalıya mal olan maç Türkiye ve Hırvatistan maçları değildi. Asıl kötü senaryo, Ermenistan'a karşı alınan beraberlik oldu. Uluslar Ligi, Galler için önemliydi ve hâlâ önemli. Çünkü EURO 2024'e katılma fırsatı veriyor."

Fanatik'e konuşan Chris Wathan, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin merak edilen takımlar arasında olduğunu dile getirdi: "EURO 2024'te Türkiye'yi izlemek ilginç olacak. Son Avrupa Şampiyonası'nda sürpriz yapabileceklerine dair bir beklenti vardı ancak Bakü'de Galler'in çok etkileyici galibiyeti de dahil olmak üzere hayal kırıklığı yaratan bir turnuva geçirdiler. Hakan Çalhanoğlu, Galler'i orta sahada kontrol altına almaya çalışacak. Etkili ve önemli bir oyuncu."

Haberin Devamı

Arda Güler'in Samsun'da Galler'e attığı golü, Galler'de vatandaşların unutamadığını vurgulayan Chris Wathan şu sözleri söyledi: "Galler, Samsun'da attığı golden sonra onun hakkında her şeyi biliyor! Kimse o geceden sonra Arda'yı unutmadı. Heyecan verici bir oyuncuya benziyor ve bazıları o geceden beri gelişimini takip ediyor. Madrid'e gittiğinden beri çok fazla maça çıkmadığını biliyorum ama umarım gelişmeye devam eder. Galler'de Real Madrid de çok fazla takip edildiği için Arda'nın son durumu da biliniyor. Galler'e karşı Türkiye'nin en büyük kozlarından biri olacak."

Yazarlar